Kom op zaterdag 8 juni een kijkje nemen achter de schermen van de werkzaamheden aan de A9

Op zaterdag 8 juni doen ook wij weer mee aan de Dag van de Bouw! Van 12.00 uur tot 17.00 uur organiseren aannemer VeenIX, Rijkswaterstaat en de gemeente Amstelveen allerlei activiteiten voor jong en oud. Dus kom 8 juni naar het Stadsplein in Amstelveen, bezoekerscentrum Amstelveen InZicht of naar de bouwplaatsen van de A9 Badhoevedorp-Holendrecht (A9BAHO) in Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel.

Het werk aan de verbreding en verdiepte aanleg van de A9BAHO vordert gestaag. Zo zijn in Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen verschillende viaducten en bruggen inmiddels al voor een deel verbreed en staat een aantal bouwkuipen in Amstelveen onderwater, klaar om volgestort te worden met onderwaterbeton voor de verdiepte ligging. Tijdens de Dag van de Bouw geven wij de bewoners van Ouderkerk aan de Amstel, Amstelveen en andere geïnteresseerden graag een kijkje achter de schermen van de bouw.

Ouderkerk aan de Amstel

Op de bouwplaats van VeenIX, op de hoek van de Polderweg en de Rondehoep Oost, zijn verschillende activiteiten te beleven tussen 12.00 uur tot 16.00 uur.

  • Kom de uitbreiding van de brug over de Bullewijk bekijken
  • Rijd mee met een Buggytour over het bouwterrein
  • Bewonder een grote kraan en ga er zelf inzitten
  • Kom spijkerpoepen met een kleine kraan
  • Diverse activiteiten voor kinderen zoals een speurtocht en een springkussen

Amstelveen

Op het Stadsplein en in bezoekerscentrum Amstelveen InZicht in Amstelveen (boven de bieb) kunnen bezoekers:

  • Een bezoek brengen aan de bouwplaats van de verdiepte ligging (geopend tot 16.00 uur)
  • Een fototentoonstelling bekijken met bouw- en luchtfoto’s
  • Lekker spelen in de zandberg, meedoen aan een speurtocht en een eigen creatie bouwen met kilo’s aan Lego

Ook dit jaar zijn er weer fietsrondleidingen langs de werkzaamheden aan de A9. Schrijf je snel in, want vol is vol!

Op beide locaties zijn medewerkers van Rijkswaterstaat en aannemer VeenIX aanwezig om informatie te geven over de werkzaamheden aan de A9BAHO.

Ontwikkelingen Stadshart Amstelveen

Bij bezoekerscentrum Amstelveen InZicht zijn ook medewerkers van de gemeente Amstelveen aanwezig om bezoekers meer te vertellen over de ontwikkelingen van het Stadshart. De komende jaren gaat het stadscentrum flink op de schop; denk onder andere aan de herinrichting van het Stadsplein, verplaatsing van de markt en de uitbreiding en verbouwing van diverse winkelpanden.