Laatste weekend april: op- en afrit Almere Haven dicht door aanleg extra rijstrook

In het weekend van vrijdag 28 tot en met zondag 30 april wordt gewerkt in knooppunt Muiderberg. Er is geen verkeer mogelijk vanaf de A1 richting Almere. In dat weekend wordt ook een extra rijstrook aangelegd tussen afslag Almere Havendreef en Almere Stad. Hierdoor zijn de op- en afrit Almere Haven een groot deel van dit weekend dicht.

Op- en afrit Almere Haven dicht

Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren is de af- en oprit bij Almere Haven (vanuit Amsterdam en richting Lelystad) vanaf vrijdag 28 april 21.00 uur t/m zondag 30 april 19.00 uur dicht.

 

Op zondag 30 april vanaf 19.00 uur tot maandag 1 mei 5.00 uur is afrit Almere Stad komende vanuit Amsterdam dicht. De omleidingsroute is met borden aangegeven.

Bevorderen doorstroming vanuit Amsterdam

De extra rijstrook wordt aangelegd tussen Almere Havendreef en Almere Stad om de doorstroming vanuit Amsterdam (A1) te bevorderen. De A6 tot Almere Havendreef is al verbreed naar 4 x 2 rijstroken, vanaf Almere Havendreef gaat de A6 echter weer naar twee rijstroken. Met de extra 3e rijstrook wordt het verkeer beter van 4 naar 2 twee rijstroken geleid. De extra rijstrook is vanaf maandag 1 mei 05.00 uur beschikbaar.

Aanpassing snelheid 100 km/h

Door de aanleg van de extra rijstrook worden de rijstroken smaller. De snelheid wordt hierom aangepast naar 100 km/h.