Liggers voor drie viaducten A9

We werken aan de verbreding van de A9-viaducten over het Lemelerbergpad, de Muntbergweg en het Haarlerbergpad. In mei en juni hijsen we op de drie locaties de laatste liggers voor de dekken in.

Versmalling Muntbergweg

Op donderdag 18 mei hijsen we liggers in voor de toekomstige wisselbaan over de Muntbergweg. We doen dit tussen 20:00 en 6:00 uur. Om dit werk veilig uit te kunnen voeren, versmallen we de rijbaan. In beide richtingen is één rijstrook beschikbaar. Het fietspad blijft open, voor de veiligheid kan het fietsverkeer tijdens hijsbewegingen even worden stilgezet.

Afsluiting oprit S111/Muntbergweg naar A9 ri Haarlem

Tijdens de werkzaamheden bij het Lemelerbergpad en de Muntbergweg sluiten we oprit S111 Muntbergweg naar de A9 richting Haarlem/Schiphol/Utrecht af voor het verkeer. We gebruiken de oprit voor de aanvoer van de liggers.

Verkeersstops Haarlerbergpad

Op 6 juni hijsen we liggers in voor het viaduct over het Haarlerbergpad. We doen dit tussen 20:00 en 1:00 uur. Het fietspad is tijdens de werkzaamheden open, tijdens hijsbewegingen wordt het verkeer tijdelijk stilgezet. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

 

Afbouwen

Als de liggers zijn ingehesen, werken we de nieuwe dekken netjes af. Als het werk volgens planning verloopt, zijn de viaducten voor de zomer klaar. Daarna bouwen we de nieuwe rijbanen tussen de tunnel en knooppunt Holendrecht.

Lees meer

Bouwbericht – liggers voor 3 viaducten A9