Metro Movies – in Gaasperdammertunnel

Wereldfilms kijken op een plek waar over twee jaar auto’s rijden. Het kan tijdens het pop-upfilmfestival Metro Movies, dat dit jaar in de Gaasperdammertunnel in Amsterdam-Zuidoost wordt georganiseerd. Omdat de Bijlmer 50 jaar bestaat, maken Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie IXAS dit evenement mogelijk door een deel van het bouwterrein beschikbaar te stellen.

Op 14, 15 en 16 september vertonen we ’s avonds en overdag een bonte selectie van documentaires, korte en lange films. Ook vinden er debatten en performances plaats, is er een pop-upgalerie, foodcourt en een alcoholvrije bar aanwezig. Het thema van het festival is de maakbaarheid van de stad. Films als High Rise, Straight Outta Compton, Babel en Blade Runner 2049 staan op het programma. Alle films zijn geschikt voor kijkers vanaf 12 jaar, behalve High Rise en Blade Runner 2049. Deze zijn geschikt voor kijkers vanaf 16 jaar.

 

De ingang van het terrein is om de hoek van metrostation Bullewijk. De toegang is gratis, maar wegens de beperkte ruimte wordt registreren aangeraden.

 

Meer informatie over het programma op Metromovies.nl