Minister bezoekt nieuwe A1 bij Muiderberg

Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) bracht afgelopen week een bezoek aan de nieuwe A1 bij Muiderberg. Daarmee markeerde ze de afronding van het grote wegproject A1/A6. Op dit traject tussen Diemen en Almere Haven stroomt het verkeer sinds de openstelling in oktober 2017 al flink beter door.

Minder file

Uit de verkeerscijfers blijkt dat tussen de knooppunten Muiderberg en Diemen de filezwaarte met meer dan 80 procent is afgenomen. Ook op aangrenzende wegen staan er minder files nadat het verkeer vorig najaar van de nieuwe weg gebruik is gaan maken. Knooppunt Muiderberg stond voorheen op plek 1 in de lijst met regionale file knelpunten. Inmiddels valt het knooppunt bijna uit deze regionale top 10. Ook op aangrenzende wegen zoals de A6 en de A9 staat er minder file nu het verkeer vlotter kan worden afgewikkeld.

 

Huzarenstukje

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat): “Ik vind het geweldig dat we bij het knooppunt Muiderberg beter kunnen doorrijden. We zien meteen het effect van het huzarenstukje dat hier is geleverd. Een van de drukste regio’s van ons land heeft meer bewegingsruimte gekregen. En dat is belangrijk voor de mensen die hier elke dag langs rijden en voor de economische groei van dit gebied. Het is een project waar we trots op mogen zijn: het aquaduct en de nieuwe spoorbrug zijn sterke staaltjes van Hollands vakmanschap.”