Minister Schultz geeft startschot voor aanleg energieneutrale A6

Met de auto van de toekomst, de ‘Nuna Solar’, gaf minister Schultz van Haegen op 16 februari het startschot voor de aanleg van de weg van de toekomst. De A6 tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost wordt over een lengte van ruim 13 kilometer verbreed en is in Nederland de eerste in zijn soort: een energieneutrale snelweg.

Na oplevering voorziet dit deel van de A6 met een zonnepanelenveld in knooppunt Almere in zijn eigen energiebehoefte. De zonnepanelen wekken 1 megawatt aan stroom op. De stroom wordt gebruikt om alle apparatuur langs dit stuk A6, zoals de wegverlichting en matrixborden, op te laten werken. Daarmee draagt de snelweg bij aan de energiedoelstelling van het ministerie van Infrastructuur & Milieu om over 13 jaar, in 2030, het gehele netwerk van Rijkswaterstaat energieneutraal te beheren.

Aanleg derde rijstrook

Op 3 april 2017 begint aannemer Parkway6 met de wegwerkzaamheden aan de A6 en het onderliggend wegennetwerk. Er wordt gestart met de aanleg van een tijdelijke derde rijstrook tussen Almere Havendreef en de Waterlandseweg (N305). Deze is nodig om het verkeer vanaf de A1 zo goed mogelijk te laten doorstromen.

 

Kom langs: informatiemarkt op 6 maart

Belangstellenden zijn van harte welkom op de informatiemarkt in het Van der Valk Hotel aan de Veluwezoom in Almere op 6 maart. Belangstellenden worden geïnformeerd over de hinder die dit voorjaar ontstaat door werkzaamheden aan de A1/A6, waaronder knooppunt Muiderberg. Daarnaast worden de plannen toegelicht over de huidige en toekomstige werkzaamheden op en rond de A6 tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost (A6 Almere). Ook is de provincie Flevoland aanwezig met informatiemateriaal over de aanpassingen op de Hogering en de verbreding van de Waterlandseweg (N305).

 

De informatiemarkt vindt plaats op maandagavond 6 maart 2017 van 19.00 tot 21.00 uur in de zaal Atlanta op de 2e verdieping (lift is aanwezig) in het Van der Valk hotel aan de Veluwezoom 45 in Almere. U kunt binnenlopen en bij de kraampjes geïnformeerd worden.

De energieneutrale A6 in de media