Nachtelijk gebruik bouwterrein Fideliolaan

Nachtelijk gebruik werkterrein Bankras

Zoals waarschijnlijk bij u bekend, ligt ten zuidoosten van de Fideliolaan een werkterrein van ons (zie afbeelding 1). Dit terrein wordt onder andere gebruikt om machines, grond en materiaal op te slaan. De komende periode rijdt er meer bouwverkeer van en naar het werkterrein. Dit is noodzakelijk om materiaal op te halen om vervolgens in te zetten op werklocaties langs de A9.

Afbeelding 1: overzicht locatie werkterrein

Wanneer vinden deze werkzaamheden plaats

De hele maand januari wordt op doordeweekse avonden en nachten, tussen 20.00 uur en 5.00 uur, het bouwterrein gebruikt om materiaal op te halen. Het gaat om de volgende data:

  • Maandag 8 januari tot en met vrijdagochtend 12 januari
  • Maandag 15 januari tot en met vrijdagochtend 19 januari
  • Maandag 22 januari tot en met vrijdagochtend 25 januari
  • Maandag 29 januari tot en met vrijdagochtend 2 februari

Daarnaast werken we in de volgende weekenden van vrijdag 20.00 uur tot en met maandag 5.00 uur. We werken overdag en in de nacht:

  • Vrijdag 26 januari tot en met maandag 29 januari
  • Vrijdag 2 februari tot en met maandag 5 februari

Wat merkt u ervan?

Het ophalen van het materiaal vanaf het werkterrein Bankras kan geluidoverlast veroorzaken. Om de hinder zoveel als mogelijk te beperken, is de afspraak met de onderaannemers om bij het achteruitrijden gebruik te maken van ‘witte ruis’ (krakend geluid) in plaats van de hinderlijke achteruitrijpiepjes. Helaas is afgelopen periode gebleken dat bij eerdere werkzaamheden niet altijd is voldaan aan deze afspraak. We zijn hier extra alert op.

Waarom werken we in de nacht?

De komende periode voeren we met enige regelmaat werkzaamheden uit vlak langs de snelweg. Om de veiligheid voor werknemers en het verkeer te waarborgen, moet (een deel van) de A9 afgesloten worden. Het afsluiten van een rijstrook, rijbaan en/of een op-/afrit, mag alleen in de nacht zodat het verkeer overdag kan doorstromen. Om de nachtelijke werkzaamheden uit te voeren, is materiaal nodig. Het meeste materiaal wordt overdag vanaf het werkterrein naar de werklocaties gebracht. Door de beperkte ruimte op de werklocaties, kan dit helaas niet altijd en moet dit soms gebeuren op het moment dat de werkzaamheden uitgevoerd worden, in de nacht dus.

Meer informatie

  • Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen via vragen@veenix.nl
  • Meer informatie over de werkzaamheden aan de A9BAHO vindt u op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl
  • Via onderstaande QR-code kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van het project
  • Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002
  • Ook bent u van harte welkom in Belevingscentrum Amstelveen InZicht, geopend op woensdag t/m vrijdag en iedere eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Amstelveen InZicht is gevestigd op Stadsplein 103 te Amstelveen, boven de bibliotheek.