Nachtelijke zandtransporten van A9 naar Holendrecht

Vanaf februari en mogelijk ook het eerste deel van maart verplaatst IXAS in de nachten zand van verschillende locaties aan de noordzijde van de A9 naar knooppunt Holendrecht. Om het zand op de juiste locatie bij knooppunt Holendrecht af te kunnen leveren, zijn rijbaanafsluitingen op de A2 nodig. Dit mag alleen ’s nachts.

Data en tijden

De werkzaamheden en transporten vinden plaats tussen 21.00 en 05.00 uur. Het zand wordt bij de ophaallocatie afgegraven, op een vrachtwagen geladen en afgevoerd naar knooppunt Holendrecht. Het geluid van de graafmachines en vrachtauto’s geeft mogelijk hinder voor de direct aanwonenden.

Locaties

Tot eind februari wordt het zand alleen opgehaald op de drie locaties die op de kaart in het zwart zijn aangegeven. Mocht er daarna nog meer zand nodig zijn bij knooppunt Holendrecht, dan halen we dit in de eerste helft van maart op ter hoogte van de rood gemarkeerde locatie. Om de hinder voor omwonenden te beperken, wordt het zand opgehaald op de locaties met de minste woningen in de directe omgeving.

 

Afbeelding: de zwarte cirkels zijn de ophaallocaties in februari. Mogelijk wordt er de eerste helft maart ook bij de rode cirkel zand opgehaald.

De zwarte cirkels zijn de ophaallocaties in februari. Mogelijk wordt er de eerste helft maart ook bij de rode cirkel zand opgehaald.

Lees ook