Nachtwerkzaamheden bij brug over de Gaasp

In de nacht van 11 op 12 augustus werkt IXAS bij de brug over de Gaasp langs de A9. Tussen 22:00 en 05:00 uur slaan we met een machine buizen onder de A9. Bekijk hier het bouwbericht over deze werkzaamheden en de hinder.

Werkzaamheden

Aan de oostkant van de Gaasperdammertunnel brengen we van dinsdag 11 augustus 22:00 uur tot woensdag 12 augustus 05:00 uur zeven buizen aan onder de A9. Door deze buizen kunnen we stroomkabels trekken voor verkeerssystemen van de snelweg. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de matrixborden die boven de weg hangen.

Om de buizen aan te kunnen leggen, graven we naast de weg een sleuf. Hierin leggen we een buis. Met een machine slaan we de buis onder de snelweg door. Het aanbrengen van één buis duurt ongeveer een half uur.

Hinder

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, moeten we op de A9 twee rijstroken afsluiten voor het verkeer. Dit mag alleen in de nacht als er minder verkeer rijdt, daarom voeren we de werkzaamheden in de nacht uit.

Het aanbrengen van de buizen zorgt voor een hamerend geluid in de omgeving. Dit kan hinderlijk zijn voor omwonenden. Door een mantel om de kop van de hamer en door het geluidsscherm langs de afrit van de snelweg, wordt het geluid wat gedempt.
IXAS heeft oordopjes beschikbaar, deze kunnen we bij u langs brengen als u daar prijs op stelt. U kunt hiervoor een e-mail sturen naar communicatie@ixas.nl.Bekijk het originele bouwbericht hier.