Nachtwerkzaamheden Kromwijkdreef en heipalen wisselbaan

Het aanbrengen van heipalen voor de wisselbaan duurt door de puin in de ondergrond langer dan gepland. Vanaf 11 januari brengen we daarom de laatste heipalen aan. In januari werkt IXAS bovendien zeven nachten bij de kruising van de A9 Gaasperdammerweg met de Kromwijkdreef.

Laatste heipalen

In het bouwbericht van 19 november informeerden we u over de planning van het aanbrengen van de heipalen voor de wisselbaan. Doordat er veel puin in de ondergrond zit, vordert de heistelling langzamer dan verwacht. Vanaf 11 januari tot eind januari brengen we de laatste palen aan ter hoogte van de wijk Nieuw-Kempering. Bij de noordelijke afrit naar de S113 brengen we tussen 25 januari en 19 februari de palen voor de wisselbaan aan.

Hindermaatregelen bij heien

Heien geeft geluidshinder. Een zwaar heiblok slaat namelijk op de bovenkant van de metalen palen. Daarom wordt er een aantal maatregelen genomen om die geluidshinder te beperken. Zo hangen we een geluidsabsorberende mantel om het heiblok. Ook werken we op aangepaste werktijden ter hoogte van de wijk Nieuw Kempering: van 08.00 tot 17.00 uur.

Inhijsen brugliggers en uitbreiding viaduct A9

Aan de zuidzijde van de huidige A9 maken we tijdelijke rijstroken waar snelwegverkeer rijdt tijdens de bouw van de tunnel. We breiden daarvoor het viaduct over de Kromwijkdreef uit. De funderingen hiervoor zijn al klaar. In de nachten van 11, 12 en 13 januari leggen we daar de liggers voor de brugdekken op.

Autohulpbrug

Een hulpbrug voor autoverkeer hijsen we in de nacht van donderdag 14 en vrijdag 15 januari op de steunpunten. Daarna sluiten we de bestaande Kromwijkdreef aan op de hulpbrug en kan het autoverkeer er overheen rijden. We werken steeds van 20.00 uur ’s avonds tot 6.00 uur de volgende ochtend. De Kromwijkdreef is dan afgesloten voor het verkeer.

 

Omleidingsroutes worden met gele borden aangegeven. Bekijk het bouwbericht voor de meest actuele planning.

Lees ook