Nachtwerkzaamheden metrolijn

In de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 september voert IXAS, in opdracht van Rijkswaterstaat, nachtwerkzaamheden uit aan het metrospoor. Het zijn de laatst geplande nachtwerkzaamheden op deze plek. Gedurende de nacht verwisselen we twee spoorstaven. Met dit bouwbericht informeren we u over de werkzaamheden en de hinder die ze geven.

Meeste geluid in de avond

Het verwisselen van spoorstaven kan alleen als er geen metro’s rijden, dus ’s nachts. De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 20.30 uur en 06.00 uur. Het meeste geluid maakt het slijpen van de oude spoorstaven. Deze werkzaamheden voeren we daarom als eerste uit en vinden plaats op zaterdagavond.

Verlichting en machines

De overige werkzaamheden geven geen grote geluidhinder. Omdat er ’s nachts weinig omgevingsgeluid is, kunnen ze toch hoorbaar zijn. Er zijn een aantal machines aan het werk. Ook is er verlichting om de werkzaamheden bij te lichten.

Laatst geplande werkzaamheden metrolijn

Het verwisselen van de spoorstaven zijn de laatst geplande werkzaamheden die onderdeel zijn van het aanpassen van de metrokruising. Alle eerdere werkzaamheden aan de metrokruisig vonden in 2015 plaats.

 

Bouwbericht – Nachtwerkzaamheden metrolijn (PDF)