Nieuwe P&R-terrein Muiden vanaf 23 oktober open

Het nieuwe P&R-terrein Muiden is vanaf zondag 23 oktober in gebruik. Het terrein ligt dicht bij de verlegde A1 en verder van de Muidense kern af.

Met het verleggen van de A1 naar het zuiden en de aanleg van het aquaduct bij de Vecht, verplaatst ook de P&R Muiden. De nieuwe P&R ligt aan de noordkant van de A1, aan de Muidense zijde van de op- en afrit Muiden/Weesp (3). Het terrein heeft ruimte voor 175 auto’s (waaronder 4 vakken voor invaliden) en fietsenrekken met in totaal 54 fietsklemmen. Buslijnen 110, 153, 155, 202, 216, 320, 322, 327, 328 en N27 stoppen op het nieuwe P&R-terrein.

 

a1-pr-001

De nieuwe P&R heeft 174 parkeerplaatsen en er stoppen 10 buslijnen.

Bushalte verder van Muidense kern af dan voorheen

Met de verplaatsing ligt de nieuwe P&R verder van de huidige bestaande bebouwde kom. Sommige Muidenaren vragen zich af waarom dit is. Het P&R-terrein heeft twee functies: het biedt een parkeerplaats voor automobilisten en fietsers die verder reizen met de bus richting Amsterdam en ‘t Gooi. En het biedt een overstapmogelijkheid tussen de snelle R-net buslijnen die over de A1 en A6 rijden. De nieuwe P&R Muiden moet daarom dicht bij de nieuwe A1 liggen.

 

Lijn 110

De lokale buslijn 110 rijdt tussen Weesp en Bussum en blijft de kernen van Muiden en Muiderberg bedienen. Ook blijft deze lijn via de nieuwe P&R Muiden rijden waar reizigers kunnen overstappen op één van de snelle R-net bussen.

 

Nieuwe woningbouw dichtbij nieuwe P&R

In de toekomst wordt in het gebied buiten de bestaande bebouwde kom van Muiden nieuwe woningbouw gerealiseerd: daardoor komen er vanuit de Krijgsman en de Bloemendalerpolder te zijner tijd ook ‘opstappers’ en ‘afstappers’ voor de nieuwe P&R. Het P&R-terrein ligt daarmee dan weer dichter tegen de bebouwde kom aan.

 

De oude P&R

De oude P&R blijft in gebruik als parkeerterrein. Buslijn 110 blijft de oude P&R aandoen. Deze halte heet vanaf 23 oktober ‘Weesperweg’.

 

Reisinformatie

Kijk voor meer informatie over de situatie vóór en na 23 oktober op de website van Connexxion: Verplaatsing halte Muiden P&R. U kunt ook uw reis van deur tot deur plannen via connexxion.nl of 9292.nl.

 

Naar werk: P+R Muiden