In november en december Waterlandseweg ter hoogte van A6 vier nachten dicht

In november en december gaat de Waterlandseweg ter hoogte van de A6 vier nachten dicht tussen 20.00 en 6.00 uur. De op- en afritten 5 (Almere Stad) zijn wel bereikbaar. Aannemer Parkway6 gaat het viaduct over de Waterlandseweg verder afbouwen. In verband met de veiligheid van de wegwerkers en weggebruikers is het noodzakelijk om de Waterlandseweg ter hoogte van de A6 in zijn geheel af te sluiten.

 

Rijkswaterstaat verbreedt de A6 naar vier keer twee rijstroken. Hiervoor moeten ook de viaducten verbreed worden.

Nachtelijke afsluiting november

In november wordt de Waterlandseweg ter hoogte van de A6 één avond en nacht afgesloten:

  • van dinsdagavond 13 november 20.00 uur tot woensdagochtend 14 november 6.00 uur.

Nachtelijke afsluitingen december

In december is het nodig om de Waterlandseweg drie avonden en nachten af te sluiten:

  • Van dinsdag 11 december 20.00 uur tot  woensdag 12 december 6.00 uur.
  • Van woensdag 12 december 20.00 uur tot donderdag 13 december 6.00 uur.
  • Van donderdag 13 december 20.00 uur tot vrijdag 13 december 6.00 uur.

Omleidingen

Verkeer vanuit Almere Stad richting Lelystad rijdt via de A6 en kan vervolgens keren bij afrit 3 (Almere Stedenwijk). Verkeer vanaf de A27 en vanuit Zeewolde naar Almere Stad rijdt via de A27 en de A6.  

Nachtelijke werkzaamheden

In augustus 2018 heeft Parkway6 het oude viaduct over de Waterlandseweg gesloopt. Daarvoor in de plaats bouwt Parkway6 een nieuw en breder viaduct om de aanleg van de extra rijstroken van de A6 te kunnen realiseren. In november en december worden ’s nachts damwanden verwijderd, balken voor op de kolommen ingehesen en de betonnen balken (liggers) geplaatst die het nieuwe viaduct overspannen. We verwachten geen geluidshinder door de werkzaamheden.

Werken in de nacht

Met het plannen van werkzaamheden wordt altijd een afweging gemaakt tussen veiligheid, het beperken van verkeershinder en hinder voor de omgeving. Omdat we dicht langs de Waterlandseweg moeten werken is het voor de veiligheid van onze mensen en de weggebruikers noodzakelijk om de Waterlandseweg ter hoogte van de A6 in zijn geheel af te sluiten. Om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken mag dit laatste alleen in het weekend of in de nacht gebeuren. Ons streven is om zo veilig mogelijk te werken, met minimale verkeers- en geluidshinder. Helaas is dit niet altijd mogelijk.