Officiële opening vernieuwde fietstunnel Dunloppad in Kromslootpark

Op woensdag 1 juni om 08.00 uur ’s ochtends opent wethouder Frits Huis officieel de vernieuwde fietstunnel Dunloppad in het Kromslootpark bij Almere Haven. De fietstunnel, die 15 maanden dicht moest, is vanwege de verbreding van de A6 geheel vernieuwd en verlengd. Fietsers uit Almere Haven die voorheen via ‘de beste OM-weg van Nederland’ fietsten, kunnen nu weer rechtstreeks van en naar Almere Poort. Het Dunloppad gaat twee maanden eerder open dan gepland.

Door een gelijktijdige afsluiting van de fietstunnels Guilmetpad en Dunloppad heeft Rijkswaterstaat in samenwerking met gemeente Almere, aannemerscombinatie SAAone en bewoners van Almere De Velden ‘de beste OM-weg van Nederland’ gemaakt. De omleidingsroute via het Burgerspad werd door middel van verkeersborden met ludieke teksten als ‘heen’ en ‘weg’ en ‘begrip voor uw dank’ aangeduid. De gemeente Almere heeft op de omleidingsroute extra snoeiwerkzaamheden verricht en het pad in de winter zo nodig gestrooid. Rijkswaterstaat heeft extra tijdelijke verlichting aangebracht.

 

Uitnodiging

Media en andere geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd om de officiële opening van het fietspad bij te wonen. De opening vindt plaats op 1 juni om 08.00 uur bij de ingang van het Dunloppad, zijde Kromslootpark.

 

Naar werk: Verbreding A6