Gewijzigde verkeerssituatie A6 nabij Almere Poort

Van maandag 18 juli tot en met maandag 25 juli wordt aan de A6 gewerkt. Om ruimte te maken voor werkzaamheden wordt de weg tussen Almere Poort en de Hollandse Brug richting Amsterdam/Hilversum verlegd. Vanaf 25 juli heeft de weggebruiker ter plaatse te maken met een gewijzigde verkeerssituatie.

Om de A6 opnieuw in te richten moet de weg worden verlegd. Dat betreft een tijdelijke situatie. Naar verwachting wordt in november 2016 de definitieve weginrichting gemaakt.

 

Ter voorbereiding op het verleggen van de A6 is van maandagochtend 18 juli 06.00 uur tot en met maandagochtend 25 juli 06.00 uur de op- en afrit Almere Poort richting Amsterdam/Hilversum dicht. Verkeer kan gebruik maken van de omleidingsroute via de Elementendreef. Volg ter plaatse de gele borden.

 

In het werkweekend van vrijdagavond 22 juli 21.00 uur tot en met maandagochtend 25 juli 05.00 uur zijn twee in plaats van drie rijstroken beschikbaar.

 

Na het werkweekend zijn op maandag 25 juli om 05.00 uur alle drie de rijstroken weer beschikbaar en is de rijbaan in de rijrichting Amsterdam/Hilversum gesplitst. Er zijn twee rijstroken links van de splitsing beschikbaar en één rijstrook rechts ervan. Alle rijstroken leiden naar de richtingen Amsterdam en Hilversum (zie afbeeldingen).

Visualisaties

Om de weggebruiker goed voor te bereiden op de gewijzigde verkeerssituatie is een aantal afbeeldingen gemaakt: de huidige verkeerssituatie tot en met 24 juli, de situatie vanaf 25 juli en de definitieve situatie vanaf circa november 2016.

 

Bekijk hier de fotogalerij.

 

Overzicht hinder zomer 2016

Rijkswaterstaat vindt het belangrijk om de weggebruiker goed op de hoogte te houden. Om daarom een overzicht te geven van de hinder deze zomer is een flyer gemaakt. Hierin staat in grote lijnen welke werkzaamheden gaan plaatsvinden. Deze flyer èn gedetailleerde informatie over de werkzaamheden zijn binnenkort te vinden op onder meer het online bezoekerscentrum van SAA en via social media.

Naar werk: Verbreding A6