Oktober start bouw parkbrug Gaasperparkpad 

In oktober start IXAS met de bouw van de parkbrug in het Gaasperparkpad. Via deze brug kunnen fietsers en voetgangers naar het park dat op het tunneldak wordt aangelegd.

Twee dagen heipalen aanbrengen 

De brug steunt op de oevers op zogenaamde landhoofden. In het water komen twee rijen met palen met daarop een betonnen balk. Voor de funderingen heien we twaalf betonnen palen in de grond. Het aanbrengen van deze palen duurt één tot twee dagen. We doen dit in de periode van dinsdag 13 tot vrijdag 16 oktober. Om de heistelling neer te kunnen zetten, brengen we begin oktober vanaf de werkweg zand aan. Het werkterrein zetten we af met hekken. 

Ontwerp van de parkbrug

Betonwerk

Als de palen in de grond zitten maken we de betonnen landhoofden en balken. Deze werkzaamheden zijn aan het einde van het jaar klaar. In het voorjaar van 2021 bouwen we de brug af. We monteren dan de brugdelen. Deze komen kant en klaar naar de bouwplaats en worden met een grote kraan ingehesen. De brug werken we af met leuningen en asfalt. In de zomer van 2021 is de brug klaar en wordt dan aangesloten op de bestaande fietspaden.