Op- en afrit 6 Almere Buiten, vanuit Amsterdam en naar Lelystad, komend weekend dicht

Vanaf vrijdag 30 augustus 20.00 uur tot maandag 2 september 5.00 uur zijn op- en afrit 6 Almere Buiten, vanuit Amsterdam en naar Lelystad dicht. Ook de Tussenring bovenop het buitenhoutviaduct is afgesloten. Verkeer wordt ter plaatse omgeleid en moet rekening houden met circa 10 minuten extra reistijd.

De komende periode is aannemer Parkway6, in opdracht van Rijkswaterstaat, bezig met afrondende werkzaamheden aan het lokale wegennet. In dit weekend worden  op- en afrit 6 Almere Buiten aangesloten op de Tussenring. In de periode van maandag 5 augustus tot maandag 2 september is de carpoolplaats, aan de oostkant van het Buitenhoutviaduct, door deze werkzaamheden niet bereikbaar.

Afsluitingen en omleidingen

Vanaf vanaf vrijdag 30 augustus 20.00 uur tot maandag 2 september 5.00 uur:

 

Op- en afrit 6 Almere Buiten, vanuit Amsterdam en naar Lelystad, zijn dicht. Ook de

Tussenring bovenop het Buitenhoutviaduct is in beide richtingen afgesloten. Het verkeer wordt als volgt omgeleid:

  • Verkeer vanuit Amsterdam richting Almere Buiten kan keren bij afrit 7, Almere Regenboogbuurt/Eilandenbuurt;
  • Verkeer vanuit Almere Buiten richting Utrecht wordt omgeleid via afrit 5 Almere Stad en de Waterlandseweg;
  • Verkeer vanuit Almere Buiten richting Lelystad wordt omgeleid via de Tussenring naar de Buitenring;
  • Verkeer van en naar Nobelhorst wordt omgeleid via de A27, op- en afrit 37 Almere Hout, de Vogelweg en de Kievitsweg of de Waterlandseweg.

A6 Almere Havendreef-Almere Buiten-Oost (Oostvaarders)

In juli 2019, een jaar eerder dan gepland, is de nieuwe verbrede A6 tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost opengesteld voor het verkeer. De verbrede A6 heeft vier rijstroken per rijrichting (een hoofd- en een parallelrijbaanstructuur). Hierdoor is de doorstroming verbeterd en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook is in samenwerking met omgevingspartijen de leefbaarheid verbeterd. Zo is de A6 ter hoogte van het Weerwatergebied zes meter verlaagd en zijn de op- en afritten Almere Haven verder uit elkaar gelegd zodat er ruimte is ontstaan voor toekomstige gebiedsontwikkeling van de gemeente Almere.

 

Na de aanleg van een zonnepanelenveld dit najaar (2019) voorziet dit gedeelte van de A6 in zijn eigen energiebehoefte en is daarmee de eerste energieneutrale rijksweg van Nederland. Eind november 2019 is het project volledig afgerond: dan zijn ook de natuurcompensatie, de landschappelijke inrichting en de opruimwerkzaamheden gereed. Dat is ruim voor de start van de Floriade in Almere.