Plaatsen damwanden Meander voor aansluiting leiding

Plaatsen leiding voor afvoer regenwater

Van donderdag 22 februari tot en met vrijdag 29 maart koppelen wij twee eerder aangebrachte delen van een leiding aan elkaar, ten noorden van de A9, tussen Meander hoogbouw 4 en 5. Het regenwater dat in de verdiepte ligging valt, wordt door deze leiding afgevoerd naar een waterplas aan de noordkant van de A9, ter hoogte van afrit 4 richting Ouderkerk aan de Amstel. We werken van 7.00 uur tot 19.00 uur. Zie afbeelding 1 voor de locatie van de werkzaamheden.

Werkzaamheden in detail

Voor het aan elkaar koppelen van de twee delen van de leiding, moeten we eerst een vierkant van damwanden plaatsen zodat er een bouwkuip ontstaat. Deze bouwkuip wordt gerealiseerd in een sloot (watergang). Een bouwkuip is nodig om in een waterdichte ruimte werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren. Binnen deze bouwkuip graven we de twee uiteinden van de leidingen vrij en koppelen we deze aan elkaar. Wanneer deze werkzaamheden zijn afgerond, herstellen wij de sloot weer naar de oorspronkelijke staat.

Wat merkt u ervan?

Trillings- en geluidshinder

  • Van donderdag 22 februari tot en met vrijdag 8 maart plaatsen we de damwanden. Dit zorgt voor forse geluids- en trillingshinder. We werken van maandag tot en met vrijdag van 7.00 uur tot 19.00 uur.
  • Van maandag 11 tot en met vrijdag 19 maart graven we de bouwkuip uit en koppelen we de leidingen aan elkaar. Dit zorgt niet voor geluids- en/of trillingshinder. We werken van 7.00 uur tot 19.00 uur.
  • Wanneer de leidingen zijn gekoppeld, verwijderen wij de damwanden en herstellen we de slootwatergang. Dit voeren wij uit van woensdag 20 tot en met vrijdag 29 maart, tussen 7.00 uur en 19.00 uur. Het verwijderen van damwanden zorgt voor forse geluids- en trillingshinder.

Afbeelding 1: locatie werkzaamheden

Meer informatie

  • Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen via vragen@veenix.nl
  • Meer informatie over de werkzaamheden aan de A9BAHO vindt u op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl
  • Via onderstaande QR-code kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van het project
  • Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002
  • Ook bent u van harte welkom in Belevingscentrum Amstelveen InZicht, geopend op woensdag t/m vrijdag en iedere eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Amstelveen InZicht is gevestigd op Stadsplein 103 te Amstelveen, boven de bibliotheek.