Weekendwerkzaamheden 1-4 maart viaduct Beneluxbaan

Werkzaamheden ter hoogte van de Beneluxbaan

De zuidkant van het viaduct over de Beneluxbaan is inmiddels verbreed. Nu moeten we de noordkant gaan verbreden. Om ruimte te maken voor deze werkzaamheden, schuiven we het verkeer op naar het zuiden:

  •  Ter hoogte van de Beneluxbaan is de rijbaan voor verkeer richting knooppunt Holendrecht inmiddels iets verlegd naar het zuiden.
  • Komende weken verleggen we de rijbaan voor verkeer richting knooppunt Badhoevedorp ook naar het zuiden én treffen we voorbereidingen om afrit 5 Amstelveen-Stadshart te verleggen. Deze moet straks tenslotte aansluiten op de verlegde rijbaan.
  • In het weekend van vrijdag 1 tot maandag 4 maart is de A9 vanaf Holendrecht tot en met afrit 5 Amstelveen-Stadshart dicht zodat we de verlegde rijbaan aan kunnen sluiten op de rest van de A9 en klaar kunnen maken voor gebruik.
  • Vanaf maandag 4 maart rijdt het verkeer richting Badhoevedorp op deze verlegde rijbaan.
  • De noordzijde van het viaduct over de Beneluxbaan is dan vrij van verkeer zodat we kunnen starten met de vervanging en verbreding daarvan.

Voorbereidende werkzaamheden in de nachten van 19 februari tot 1 maart

Ter voorbereiding op het verleggen van de afrit, voeren we van maandag 19 februari tot vrijdag 1 maart nachtelijke werkzaamheden uit zoals grondwerkzaamheden en het verplaatsen van kabels en leidingen. In de nachten van woensdag 28 op donderdag 29 februari en donderdag 29 februari op vrijdag 1 maart frezen wij asfalt weg. We werken van 23.00 uur tot 5.00 uur.

Voor deze werkzaamheden moeten we, om de veiligheid van weggebruiker en wegwerker te waarborgen, een rijstrook afsluiten. Om te doorstroming van het verkeer niet te hinderen overdag, mag er alleen in het weekend of in de nacht een rijstrook afgesloten worden.

Wat merkt u ervan?

Geluids- en trillingshinder

  • Het frezen van asfalt zorgt voor forse geluidshinder in de directe omgeving. Daarnaast voeren we diverse werkzaamheden uit die beperkte geluidshinder veroorzaken, zoals het verleggen van kabels en leidingen. Omdat er in de nacht weinig andere omgevingsgeluiden zijn, verwachten we dat de werkzaamheden hoorbaar zijn voor de directe omgeving.
  • U kunt mogelijk hinder ervaren van de verlichting die wij nodig hebben voor het werken in de nacht.

Werkzaamheden in het weekend van 1 tot 4 maart

Van vrijdag 1 maart 20.00 uur tot maandag 4 maart 5.00 uur maken wij de verlegde rijbaan richting Badhoevedorp klaar voor verkeer. Omdat afrit 5 Amstelveen-Stadshart wordt verplaatst, moeten we de eerder geïnstalleerde leidingbrug over de afrit heen ook een stukje verplaatsen. We werken dit weekend dag en nacht. In onderstaande tabel vindt u de mate van hinder van de werkzaamheden:

Dagdeel en datum Werkzaamheden Mate van hinder
Vrijdag 1 maart 20.00 uur tot zaterdagochtend 2 maart

Verwijderen van de vangrail, barriers en asfalt

 

 

Demonteren en verplaatsen leidingbrug

Het verwijderen van de vangrail en het asfalt zorgen voor forse geluidshinder. Het verwijderen van barriers zorgt voor matige geluidshinder.

 

Omdat het demonteren van de leidingbrug in de nacht plaatsvindt en er weinig andere omgevingsgeluiden zijn, verwachten wij dat deze werkzaamheden forse geluidshinder met zich meebrengen (materiaal op materiaal).

Zaterdag 2 maart overdag Grondwerkzaamheden We verwachten dat de grondwerkzaamheden minimale geluidshinder veroorzaken.
Zaterdagavond en -nacht 2 op 3 maart Asfalt aanbrengen We verwachten dat de het aanbrengen van asfalt minimale geluidshinder veroorzaakt.

Zondag 3 maart overdag

 

Terugplaatsen barriers en vangrail

 

 

Terugplaatsen en monteren leidingbrug

Het terugplaatsen van de vangrail zorgt voor forse geluidshinder. Het terugplaatsen van barriers zorgt voor matige geluidshinder.

 

Omdat het monteren van de leidingbrug overdag plaatsvindt, verwachten we minimale geluidshinder.

Zondagavond en -nacht 3 op 4 maart

 

Asfalt aanbrengen

 

 

Wegmarkering aanbrengen

 

We verwachten dat de het aanbrengen van asfalt minimale geluidshinder veroorzaakt.

 

We verwachten dat het aanbrengen van wegmarkering minimale geluidshinder veroorzaakt.

Tabel 1: werkzaamheden in detail van vrijdag 1 maart 20.00 uur tot maandag 4 maart 5.00 uur

Verkeershinder:

Van vrijdag 1 maart 20.00 uur tot maandag 4 maart 5.00 uur:

  • De A9 is dicht vanaf knooppunt Holendrecht tot en met afrit 5 Amstelveen-Stadshart. Verkeer richting Schiphol/Haarlem wordt omgeleid via de A2, A10 en A4 en moet rekening houden met 10 tot 30 minuten extra reistijd.

Afbeelding 1: details uitvoering werkzaamheden

Meer informatie

  • Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen via vragen@veenix.nl
  • Meer informatie over de werkzaamheden aan de A9BAHO vindt u op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl
  • Via onderstaande QR-code kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van het project
  • Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002
  • Ook bent u van harte welkom in Belevingscentrum Amstelveen InZicht, geopend op woensdag t/m vrijdag en iedere eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Amstelveen InZicht is gevestigd op Stadsplein 103 te Amstelveen, boven de bibliotheek.