Planning storten onderwaterbeton verdiepte ligging Amstelveen

Binnenkort start VeenIX met het storten van onderwaterbeton van twee compartimenten (bouwkuipen). Een compartiment moet in één keer gestort worden, zodat het één geheel wordt en er geen naden ontstaan. Hoelang een betonstort duurt, hangt af van de grootte van het compartiment.

Nachtelijke betonstorts

Het kleinste compartiment duurt ongeveer een halve dag en het grootste compartiment vier tot vijf dagen en nachten om te vullen. Dit betekent dat bij het grootste deel van de compartimenten dag en nacht doorstorten tot een compartiment vol is. Het storten van het beton, de aan- en afvoer van betonmixers en andere bouwmachines, veroorzaken forse geluidshinder voor de directe omgeving. Met name in de nacht omdat er dan weinig andere omgevingsgeluiden zijn. De woningen die in aanmerking komen voor compensatie, hebben begin 2024 een brief hierover ontvangen.

Planning nachtelijke betonstorts

Hieronder een globale planning van het storten van onderwaterbeton per compartiment. Bewoners in de directe omgeving ontvangen een brief met exacte data circa een week voorafgaand aan de werkzaamheden.

Bovenstaande planning is onder voorbehoud.