Rolstoel-, scootmobiel- en Cantatour door de Gaasperdammertunnel een succes

Met je rolstoel, scootmobiel of Canta over de snelweg rijden is natuurlijk levensgevaarlijk. Als je dat doet, haal je gegarandeerd het nieuws. Maar zaterdag 13 april kon het. Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie IXAS organiseerden een rondleiding door de Gaasperdammertunnel, speciaal voor mensen met een scootmobiel of rolstoel en voor mensen in een Canta.

Ruim 60 deelnemers kregen een rondleiding door de tunnel in Amsterdam Zuidoost. Gehuld in veiligheidshesje en met een bouwhelm op, konden de deelnemers in drie groepen door de tunnel rijden. Er waren ook genoeg vrijwilligers aanwezig om mensen te helpen, bijvoorbeeld om een rolstoel te duwen. Lammert Postma, omgevingsmanager bij Rijkswaterstaat, gaf tijdens de rondleiding informatie. Tijdens de Cantatour gaf hij uitleg via een microfoon met zender. Zo konden de deelnemers alle uitleg volgen.

 

Bekijk ook de video die we van deze dag maakten.

Karaoke

De groep Cantarijders mocht als laatste door de tunnel. Voor hen was er een speciale verrassing. De lila Canta van Karajoki reed namelijk ook mee. Karaoke in een Canta dus. In hun eigen wagens konden de deelnemers Joki horen zingen.

Hapje en drankje

Onder de deelnemers was ook Caroll Sastro. Als voorzitter van het Platform Gehandicapten Zuidoost was zij ook betrokken bij de organisatie. ‘We hebben vooraf goed besproken hoe de tocht zo toegankelijk mogelijk georganiseerd kon worden. We zijn twee keer vooraf de tunnel in geweest om op obstakels te schouwen. Zelfs over de hapjes en de drankjes werd overlegd’. Voor de aanwezigen werd gezorgd voor koffie, thee, een echte tunnelkoek en fruit.

Dag van de Bouw

Wilt u de Gaasperdammertunnel ook van dichtbij bekijken? Naast de wekelijkse rondleiding is dit jaar op zaterdag 15 juni de Dag van de Bouw. Dan zet aannemerscombinatie IXAS de deuren open voor alle mensen die een kijkje willen nemen op de bouwplaats en in de Gaasperdammertunnel. Ook deze dag is de bouwplaats toegankelijk voor mensen in een rolstoel of scootmobiel.