Sloop viaduct Gooiseweg

De Gooiseweg is in november 2015 ter hoogte van de A9 verplaatst van haar oude plek naar een naastgelegen hulpbrug. Een deel van het vrijgekomen viaduct is in november al gesloopt. Het laatste stuk moet nog gesloopt worden. Rijkswaterstaat en IXAS doen dit de komende periode in twee stappen. Met dit bouwbericht informeren we u over deze werkzaamheden.

Slopen stap één

Vanaf dinsdag 10 tot en met vrijdag 13 mei slopen we het dek van het viaduct. Uit voorzorg is dinsdag 17 mei een reservedag. Met een prikker prikken we stukken van het viaduct los. Het is overdag niet mogelijk om het vrijgekomen puin af te voeren. Het overgebleven viaductdeel staat namelijk tussen de A9 en de wisselbaan, waar overdag het verkeer van de snelweg rijdt. Rijkswaterstaat en IXAS voeren het puin daarom ’s nachts af via de wisselbaan. Deze is dan afgesloten voor het snelwegverkeer.

Slopen stap twee

In het weekend van 28 en 29 mei slopen we de middenpijler. Dat weekend is de A9 afgesloten tussen de knooppunten Diemen en Holendrecht voor verkeer in de richting van knooppunt Holendrecht. Deze afsluiting is nodig voor overige werkzaamheden. Omdat de snelweg dicht is, kan de middenpijler op een veilige manier verwijderd worden. Ook de middenpijler wordt met een prikker in stukken geprikt.

Hinder en werktijden

De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 7.00 en 19.00 uur. Mogelijk geven de werkzaamheden hinder in de vorm van geluid zoals vallend puin en het geluid van de prikker. Alleen het afvoeren van het puin bij stap één gebeurt ’s nachts: tussen 23.00 en 4.30 uur.

 

Bouwbericht – Sloop viaduct Gooiseweg (PDF)