Aanbrengen damwanden Gooiseweg

Van maandag 18 januari tot en met vrijdag 29 januari brengt IXAS ten noorden van de A9 aan weerszijden van de Gooiseweg damwanden aan. Deze werkzaamheden geven geluid- en trillingsoverlast.

Damwanden

Damwanden zijn nodig om tijdens de werkzaamheden de huidige A9 stabiel te houden. De machine die de damwand aanbrengt start aan de westzijde van de Gooiseweg en brengt hier gedurende drie dagen damwandplanken aan. Op 21 januari verplaatsen we de stelling naar de oostzijde van de Gooiseweg. De stelling heeft 6werkdagen nodig voor de damwanden aan deze zijde. Daarna vinden er graafwerkzaamheden plaats. Ook brengen we ankers aan die zorgen dat de  damwanden stabiel blijven. Het afgraven en aanbrengen van de ankers vindt plaats tussen 22 januari en begin maart. Deze werkzaamheden geven weinig hinder.

Hinder en werktijden

Het aanbrengen van damwanden geeft hinder voor de omgeving. In geluid, maar ook trillingen. IXAS is zich daar van bewust. De werkzaamheden worden van maandag tot en met vrijdag van 7.00 – 19.00 uur uitgevoerd.

Lees meer