Sloop viaduct Havendreef succesvol verlopen

Afgelopen weekend is het viaduct Havendreef over de A6 bij Almere gesloopt. Vrijdagavond 7 november om 21:00 uur startte aannemerscombinatie SAAone met het opbouwen van de verkeersfasering en om 23:00 uur was de A6 richting Amsterdam volledig afgesloten. Het verkeer richting Lelystad werd tijdelijk opgeschoven.

Asfalt onbeschadigd

Toen de A6 richting Amsterdam was afgesloten, startten we met de voorbereidingen, zoals het beschermen van de rijbaan met rijplaten. Vervolgens begon de sloop van het viaduct. Het viaduct boven de ‘oude’ rijbaan richting Amsterdam werd volledig gesloopt. En het restant boven de ‘oude’ rijbaan richting Lelystad wordt komende week buiten het verkeer om gesloopt. Zaterdagavond 8 november rond 22:00 uur was de sloop klaar en startte SAAone met het verwijderen van het puin en schoonmaken van de rijbanen. Gelukkig was het asfalt onbeschadigd. Tijdens de afsluiting repareerde SAAone nog wel een bestaande verzakking in het wegdek.

Conform planning

Alle werkzaamheden zijn conform planning uitgevoerd en zondagmorgen om 4 uur was de gehele A6 richting Amsterdam weer beschikbaar voor het verkeer. Om ongeveer 7 uur kon ook het verkeer richting Lelystad weer over de reguliere rijbaan rijden. Tijdens de werkzaamheden stonden er geen files voor het werkvak of op de omleidingsroutes.

 

Omroep Flevoland maakte een film over de werkzaamheden.

Sloopviaduct Havendreef

De foto’s bij dit bericht kregen we van aannemerscombinatie SAAone.