Sloopwerkzaamheden viaduct Polderweg

Uitbreiding viaduct over de Polderweg

De komende jaren wordt het viaduct over de Polderweg uitgebreid. We doen dit in verschillende stappen zodat het verkeer op de A9 kan blijven doorstromen:

  • Vanaf juni 2023 tot het voorjaar van 2024 verbreden we de zuidkant van het viaduct.
  • In 2024 wordt al het verkeer een stuk naar het zuiden toe opgeschoven en rijdt dan over 2 x 3 versmalde rijstroken. Vervolgens is er ruimte om de noordkant van het viaduct te slopen en weer opnieuw op te bouwen.
  • In 2025 rijdt het verkeer over de noordzijde en wordt de zuidzijde van het viaduct gereedgemaakt voor de definitieve situatie.

Sloopwerkzaamheden

We hebben inmiddels aan de zuidkant de rand van het huidige viaduct gesloopt. Op zaterdag 25 november van 7.00 uur tot 16.00 uur zagen wij de overgebleven resten los en hijsen we de delen uit met een hijskraan. Zie afbeelding 1 voor de locatie van de werkzaamheden.

Wat merkt u ervan?

Geluids- en trillingshinder

Het loszagen van de resten zorgt voor geluidshinder en beperkte trillingshinder voor de directe omgeving.

Verkeershinder

Op zaterdag 25 november van 7.00 uur tot 16.00 uur is de Polderweg bij de onderdoorgang van de A9 in beide richtgingen afgesloten voor al het verkeer. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de onderdoorgangen bij de Achterdijk en Rondehoep Oost. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de onderdoorgang Rondehoep Oost. Zie afbeelding 1 voor de locatie van de onderdoorgangen.

Weekendafsluiting

Van vrijdag 24 november 20.00 uur tot maandag 26 november 5.00 uur is de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht in beide richtingen dicht voor doorgaand verkeer.Verkeer wordt omgeleid via de A4, A10 en A2 en vice versa.

Voor lokaal verkeer zijn de opritten 5 Amstelveen-Stadshart en 4 Ouderkerk aan de Amstel richting Utrecht/Almere het hele weekend open. Lokaal verkeer in de richting van Schiphol/Haarlem kan het hele weekend gebruik maken van oprit 6 Aalsmeer.

    • Afbeelding 1:Locatie werkzaamheden en omleidingen zaterdag 25 november

Meer informatie

  • Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen via vragen@veenix.nl
  • Meer informatie over de werkzaamheden aan de A9BAHO vindt u op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl
  • Via onderstaande QR-code kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van het project
  • Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002
  • Ook bent u van harte welkom in Belevingscentrum Amstelveen InZicht, geopend op woensdag t/m vrijdag en iedere eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Amstelveen InZicht is gevestigd op Stadsplein 103 te Amstelveen, boven de bibliotheek.