Sonderingswerkzaamheden bij geluidsscherm Kantershof

In december 2015 is een deel van het talud langs de A9 bij Kantershof afgegleden en weer opnieuw opgebouwd. Nu, bijna drie jaar later blijkt de grond nog steeds niet helemaal tot rust te zijn gekomen. De bodem moet stabiel zijn om te voorkomen dat het geluidsscherm niet langzaam scheef zakt.

Vanaf 20 augustus voert IXAS metingen uit om de stabiliteit van de bodem vast te stellen. Daarna bekijken we of aanpassingen aan het geluidsscherm nodig zijn.  Over de resultaten van het onderzoek en de eventuele aanpassingen van het geluidsscherm wordt u op deze website en met een bouwbericht geïnformeerd.

Metingen op land en het water

Op maandag 20 augustus starten de bodemonderzoeken. Ze duren ongeveer twee weken. Met een boot worden metingen verricht op de watergang tussen de afrit van de A9 en de wijk Kantershof  en er worden peilbuizen geplaatst. Langs het geluidsscherm rijdt een kleine vrachtwagen die bodemonderzoeken verricht.

Hinder

De werkzaamheden voeren we uit van maandag tot en met vrijdag tussen 07:00 en 19:00 uur. Mogelijk ondervindt u hinder van het motorgeluid van de boot