Zeer ernstige verkeershinder op A1 rond Muiderberg

In de avond en nacht van 6 op 7 mei verrijdt Rijkswaterstaat de nieuwe spoorbrug bij Muiderberg over de A1. Deze plaatsen we naast de huidige spoorbrug op tijdelijke steunpunten. De A1 is hierdoor volledig afgesloten in beide richtingen tussen Diemen en Muiderberg van vrijdag 6 mei 20.00 uur tot zaterdag 7 mei 12.00 uur. Snelwegverkeer wordt omgeleid via de A9, A2, A12 en A27. Uit veiligheidsoverwegingen en om het sluipverkeer tegen te gaan, zijn ook lokale wegen in Muiderberg afgesloten.  

Langere reistijden en omrijden

Weggebruikers moeten rekening houden met ernstige verkeershinder, langere reistijd en omrijden. Uit veiligheidsoverwegingen wordt het gebied rond de spoorbrug volledig afgesloten voor verkeer – ook voor voetgangers en fietsers. Muiden/Muiderberg is alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer; bewoners hebben een toegangspas ontvangen. Ook de verbindingsweg A10-Noord naar de A1 en verbindingsweg A6 naar A1 richting ’t Gooi zijn afgesloten. Er is geen treinverkeer tussen Almere Oostvaarders en Weesp; NS zet bussen in.

 

Bekijk de livestream, kom niet naar de brug

 

Rijkswaterstaat raadt aan het gebied te mijden. Het is niet mogelijk om op locatie te kijken naar de brug. Wel is de livestream te volgen op dit online bezoekerscentrum vanaf vrijdag 6 mei 20.00 uur. En op 7 mei in de loop van de ochtend is een timelapse te zien die de operatie in circa 30 seconden toont.

 

Mogelijk uitstel van de afsluitingen

 

Veiligheid gaat voor alles bij Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie SAAone. Als niet alle condities voor een succesvolle verplaatsing op orde zijn, wordt de operatie uitgesteld. Een van die condities zijn bijvoorbeeld de weersomstandigheden: bij te veel wind wordt de operatie (en daarmee de afsluitingen) verplaatst naar de nacht van 7 op 8 mei. En als het dan nog niet door kan gaan, wordt het de nacht van 13 op 14 mei. Hou dit online bezoekerscentrum, Facebook en Twitter in de gaten voor het laatste nieuws.

 

Omleidingsroutes 6 mei

Klik op het plaatje voor grotere weergave

 

 Lees meer

Spoorbrug klaar voor de oversteek

Afsluitingen lokale wegen