Spoorbrug bij knooppunt Muiderberg succesvol verplaatst

Rijkswaterstaat heeft in de nacht van 6 op 7 mei 2016 de spoorbrug in het knooppunt Muiderberg succesvol verplaatst naar een nieuwe (tijdelijke) locatie over de A1. Het imposante bouwwerk maakte de oversteek met behulp van SPMT’s (Self Propelled Modular Transporter). Na de geslaagde operatie werden de wegen zaterdagochtend rond 10.00 uur weer opengesteld voor verkeer. Dit was twee uur eerder dan gepland. De werkzaamheden zijn uitgevoerd door aannemerscombinatie SAAone, bestaande uit VolkerWessels, Boskalis, Hochtief en DIF.

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) gaf vrijdagavond het officiële startsein voor de verplaatsing van de nieuwe spoorbrug. “Deze gloednieuwe spoorbrug is een onderdeel van een van de grootste en meeste complexe projecten van Rijkswaterstaat en Prorail, waarbij we de wegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere verbreden. Dit is vakwerk van wereldklasse.”

 

Geïnteresseerden kunnen de technische en logistieke uitdaging terugzien op deze timelapse. Rijkswaterstaat wil alle omwonenden, bedrijven en weggebruikers bedanken voor het getoonde begrip tijdens de afgelopen hinderperiode.

Spoorbrug eind augustus in gebruik

De nieuwe spoorbrug ligt op tijdelijke steunpunten naast de huidige brug. In augustus wordt de oude brug gesloopt en de nieuwe spoorbrug op haar definitieve plek geschoven. In de komende maanden bouwt de aannemer de brug af. Hiervoor worden af en toe een of meer rijstroken afgesloten.

Foto’s en video’s:

Bekijk hier de fotogalerij van verplaatsing spoorbrug;

 

Bekijk onderstaande video’s.