Start aanleg hulpbrug Gooiseweg in Zuidoost

Om tijdens de bouw van de Gaasperdammertunnel de Gooiseweg te kunnen blijven gebruiken, moet de kruising van de Gooiseweg met de A9 aangepast worden. Er komt hiervoor een hulpbrug voor auto- en vrachtverkeer. Ook worden de noordelijke en zuidelijke op- en afritten aangepast. In november starten deze werkzaamheden.

In 4 stappen

De werkzaamheden aan de kruising worden in vier stappen uitgevoerd. In alle stappen werken we ook ’s nachts. De verkeerssituatie verschilt per stap. Bekijk de kaarten met uitleg voor een gedetailleerde beschrijving van de werkzaamheden.

Wanneer de grootste hinder?

Werkzaamheden als deze geven veel hinder voor de omgeving. IXAS is zich daarvan bewust. Hieronder vindt u de werkzaamheden die in de komende periode de meeste hinder geven.

  • Van maandagavond 26/10 tot zaterdagochtend 31/10 zijn er nachtwerkzaamheden: IXAS asfalteert de tijdelijke, noordelijke oprit S112 en brengt de belijning aan. De nacht van 1/11 op 2/11 is een reservenacht. Er wordt dan alleen gewerkt als de werkzaamheden op 31/10 niet klaar waren. De werkzaamheden geven naar verwachting matige hinder.
  • Van vrijdagavond 6/11 tot en met maandagochtend 9/11 zijn er nachtwerkzaamheden: IXAS hijst de dekken van de hulpbrug boven de A9 aan en monteert ze af. Er is veel licht en activiteit. Van 9/11 tot 13/11 asfalteren we ’s nachts de tijdelijke, noordelijke afrit S112. Van 13/11 tot 16/11 is het reserveweekend voor het inhijsen van de dekken.
  • Van maandag 9/11 tot maandag 30/11 zijn de zuidelijke op- en afrit S112 afgesloten. In deze periode werken we dag en nacht aan het aanpassen van de op- en afrit en het aanleggen van tijdelijke rijstroken aan de zuidzijde van de A9. We slopen het huidige wegdek en de viaducten van het Reigersbospad en Kelbergenpad. De meest hinder veroorzakende werkzaamheden zijn overdag.
  • Van vrijdagavond 20/11 tot maandagochtend 23/11 is de Gooiseweg afgesloten tussen de Karspeldreef en de Valburgdreef. Dit weekend zijn er dag en nacht werkzaamheden. Naast de hinder voor het verkeer, geven de werkzaamheden matige hinder voor de omgeving. Naast hinder van specifieke werkzaamheden, leert de ervaring dat de achteruitrijpiepers en de klapperende bakken van zandvrachtauto’s vervelend zijn. Deze piepers en klapperende bakken zijn er ook tijdens deze nachtwerkzaamheden.

Waarom nachtwerkzaamheden?

We werken dus veel ’s nachts aan en rondom de Gooiseweg. Dit is belastend voor omwonenden. Voor sommige werkzaamheden is het nodig om rijstroken af te sluiten op de A9. Dit mag alleen ’s nachts. De werkzaamheden aan de zuidelijke op- en afrit gaan dag en nacht door om de duur van de afsluiting zo beperkt mogelijk te houden. Ook zijn er ’s nachts werkzaamheden waarbij de nieuwe op- en afritten aangesloten worden op de Gooiseweg en de A9. Ook dit moet ’s nachts omdat er rijstrookafsluitingen op zowel de A9 als op de Gooiseweg voor nodig zijn.

Welke maatregelen neemt IXAS?

  • De werkzaamheden aan de A9 geven over een langere periode hinder voor de omgeving. Daar waar mogelijk neemt IXAS maatregelen om de hinder te verkleinen. Bij de werkzaamheden aan de kruising A9-Gooiseweg zijn dat de volgende maatregelen:
  • De meer hinder gevende werkzaamheden worden overdag uitgevoerd.
  • Er worden ‘s nachts geen materialen aangevoerd. Bij nachtwerkzaamheden doen we dit de dag er voor.
  • De funderingswerkzaamheden worden alleen overdag uitgevoerd.
  • Er rijdt continu een veegwagen rond om stofvorming zoveel als mogelijk te voorkomen.

Sloopweekend

Van 27 tot en met 29 november sloopt IXAS in één weekend over het hele tunneltracé delen van de oude A9. Dit gebeurt zowel overdag als ’s nachts. Dit geeft veel hinder. Voorafgaand aan het sloopweekend informeren wij de omgeving hier verder over.

Lees ook