Start aanleg nieuw kruispunt Loosdrechtdreef/Langbroekdreef/ Kromwijkdreef

Het kruispunt Loosdrechtdreef/Langbroekdreef/ Kromwijkdreef wordt vernieuwd. Het kruispunt schuift op richting de Gaasperdammertunnel; de Loosdrechtdreef wordt twee meter verlaagd. Afrit 1 S113 van de A9 uit Diemen leggen we over het dak van de Gaasperdamertunnel en sluiten we aan op het nieuwe kruispunt. Verder sluiten we ook de oprit naar de A9 richting knooppunt Diemen op dit nieuwe kruispunt aan. Eind januari starten we met de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg. In juli moet de nieuwe kruising af zijn.

Verwijderen bomen 

Eind januari begint IXAS met voorbereidende werkzaamheden. Voor de aanleg van het nieuwe kruispunt en het verlagen van de Loosdrechtdreef met twee meter, moeten we tussen de Kromwijkdreef en de camping vijftig bomen verwijderen. Alle verwijderde bomen worden in de omgeving gecompenseerd. Een aantal bomen dat langs de Loosdrechtdreef staat, kan worden verplant. Die verplaatsen we naar de Karspeldreef nabij station Kraaiennest. 

Verleggen kabels en leidingen en opbouwen kruispunt 

Van 8 februari tot en met 5 maart worden aan de noord- en de zuidkant van de Loosdrechtdreef kabels en leidingen verlegd.

Begin februari starten we ook met de aanleg van het nieuwe kruispunt. We bouwen eerst de delen die naast de bestaande wegen liggen, zodat het verkeer langs de werkzaamheden kan rijden. We graven grond af en brengen rioleringen aan. Daarna bouwen we de weg op met een puinfundering en asfalt. Langs de Loosdrechtdreef leggen we een tijdelijke weg aan. Deze wordt half april in gebruik genomen als we starten met het verlagen van de Loosdrechtdreef. 

Werklocaties aanleg kruispunt

Vooruitblik 

Half april sluiten we het nieuwe kruispunt aan op de bestaande wegen en op de tijdelijke weg langs de Loosdrechtdreef. Voor deze werkzaamheden zijn afsluitingen van wegen noodzakelijk. De planning hiervan wordt nog gemaakt. Begin april ontvangt u meer informatie over deze werkzaamheden en over de werkzaamheden die we tot de zomer bij het kruispunt uitvoeren. 

Afsluitingen en omleidingen fietspaden 

UPDATE 10 FEBRUARI: VANWEGE DE WINTERSE OMSTANDIGHEDEN ZIJN DE WERKZAAMHEDEN LATER BEGONNEN, NAMELIJK OP 11 FEBRUARI IN PLAATS VAN 8 FEBRUARI. 

Om de werkzaamheden voor het nieuwe kruispunt veilig uit te kunnen voeren, zijn afsluitingen van voet- en fietspaden noodzakelijk.

  • Van donderdag 11 februari tot eind april is ter hoogte van de A9 Gaasperdammertunnel het fiets- en voetpad langs de Kromwijkdreef afgesloten. 
  • Van donderdag 11 februari tot en met half maart zijn ook verschillende fiets- en voetpaden aan de zuidkant van de Loosdrechtdreef afgesloten. De manege en de camping blijven bereikbaar.

Fietsers en voetgangers worden tot half maart omgeleid via de Provincialeweg, het Gaasperpark, het Nellesteinpad, Krombekstraat en het Kantershofpad. De omleidingsroutes gaan alleen over paden die door de gemeente worden gestrooid en zijn dus vrij van sneeuw.

Vanaf metrostation Gaasperplas is er voor voetgangers een looproute richting de camping. Door de omleidingsroute kunt u op de fiets ongeveer 10 minuten langer onderweg zijn. Vanaf half maart is het fietspad langs de Loosdrechtdreef weer open en vervalt de omleidingsroute door het Gaasperpark.

Door het winterweer schuift onze planning. Hierdoor weten we nu nog niet precies tot hoe lang de afsluiting van de fietspaden duurt.

Intrillen funderingspalen 

Rondom het nieuwe kruispunt plaatsen we portalen en palen voor bewegwijzeringsborden. In maart en april trillen we hiervoor funderingspalen in de grond.

Werktijden en hinder 

De werkzaamheden voeren we uit van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 19.00 uur. Het intrillen van de palen en het verwijderen van de bomen zorgt voor geluid in de omgeving. Bij het wegenwerk worden grote machines ingezet, ook deze kunnen zorgen voor geluid in de omgeving. Dit kan hinderlijk zijn voor omwonenden.