Start werkzaamheden fietstunnels onder A6

Op 1 juli aanstaande starten we met de werkzaamheden aan 2 fietstunnels onder de A6. Het gaat om de bouw van een nieuwe fietstunnel ter hoogte van de Paralleldreef onder de A6 en een aanpassing van de huidige fietstunnel Dunloppad. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van de weguitbreiding van de A1/A6 tussen Diemen en Almere Havendreef en zijn nodig vanwege de verbreding van de A6.

Nieuwe fietstunnel

De bouw van de nieuwe fietstunnel ter hoogte van de Paralleldreef is bedoeld om fietsers en voetgangers een doorgang te bieden tussen Almere Haven en Almere Stad. De bouw van de tunnel vindt plaats in 2 fasen. In de 1e fase werken we aan de toekomstige tunnel aan de kant van het Beginbos. De werkzaamheden starten op dinsdag 1 juli en bestaan uit het intrillen van damwanden, graafwerkzaamheden, aanbrengen van heipalen en storten van beton voor de tunnel. In het najaar van 2015 starten de werkzaamheden voor de 2e fase en deze vinden plaats aan de kant van Almere Stad. De complete fietsonderdoorgang is naar verwachting in het voorjaar 2017 gereed.

Op werkdagen tussen 07.00 en 19.00 uur

De werkzaamheden vinden plaats op werkdagen tussen 07.00 en 19.00 uur. Hierbij wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met de omgeving door bijvoorbeeld waar mogelijk damwanden in te trillen in plaats van heien. Hierdoor wordt de geluidsoverlast zo veel mogelijk beperkt.

Afsluiting fietstunnel Dunloppad

Vanaf 1 juli is ter hoogte van het Beginbos de fietstunnel Dunloppad onder de A6 afgesloten. De fietstunnel wordt verlengd in verband met de verbreding van de A6. Fietsers kunnen gebruik maken van de fietsverbinding bij de Havendreef. De maatregelen worden door middel van gele borden aangegeven. Naar verwachting is de fietstunnel in 2017 gereed.