Start werkzaamheden nieuwe fietstunnel onder Hogering

Op 14 april starten de werkzaamheden voor een nieuwe fietsonderdoorgang onder de Hogering. De werkzaamheden vinden plaats ter hoogte van de Transistorstraat in Almere en zijn onderdeel uit van de verbreding van de A1/A6 tussen Diemen en Almere Havendreef. Met deze nieuwe onderdoorgang maken we voor fietsers en voetgangers een veilige verbinding tussen Almere Poort en Almere Stad.

Werkzaamheden
De aannemer start 14 april met de voorbereidende werkzaamheden, zoals het inrichten van een bouwplaats en bouwinrit aan de oostkant van de Hogering ter hoogte van de Transistorstraat. Ook staan palen aanbrengen, beton storten en asfalteringswerkzaamheden op de planning. De aanleg vindt plaats in 2 fases:

  1. De bouw start aan de kant van de Gooise Kant. Dat deel is in het najaar van 2014 klaar.
  2. Vervolgens bouwen we de kant van Almere Poort. De complete fietstunnel is naar verwachting in de zomer van 2015 af.

Mogelijke overlast
De aannemer beperkt de overlast zoveel mogelijk. Zo worden de palen geschroefd in plaats van geheid waardoor er minder geluidhinder is. Daarnaast vinden de werkzaamheden alleen plaats op werkdagen tussen 7.00 uur en 19.00. Naast geluidhinder kan overlast optreden door bouwverkeer. Het bouwverkeer rijdt via de Audioweg en de Transistorstraat het bouwterrein op aan de oostkant van de Hogering.