Start werkzaamheden nieuwe op- en afrit bij Almere Havendreef

Op maandag 31 maart starten de werkzaamheden aan de toekomstige op- en afrit bij Almere Havendreef. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van de verbreding van de A1/A6 tussen Diemen en Almere Havendreef.

Nieuwe op- en afrit

In de toekomst is het mogelijk om op de A6 gebruik te maken van een nieuwe op- en afrit ter hoogte van de Havendreef in Almere. Op maandag 31 maart starten we met de voorbereidingen voor deze nieuwe op- en afrit. Vanwege de verbreding van de A6 vervangen we het huidige viaduct door een langer viaduct. Het nieuwe viaduct bouwen we in 2 delen:

  • Eerst bouwen we het eerste deel naast het bestaande viaduct.
  • Als het verkeer over dit nieuwe deel kan rijden, slopen we het oude viaduct en starten we met het tweede deel van het nieuwe viaduct.

Naar verwachting is de nieuwe aansluiting in de zomer van 2015 klaar.

Overlast beperkt

Tot ongeveer half mei trillen we overdag damwanden en heien we palen. De geluidhinder is naar verwachting minimaal. Om de overlast te beperken, werkt de aannemer zo veel mogelijk met voorgebouwde onderdelen die ter plaatse in elkaar worden gezet. Bij het bouwen kan in de toekomst naast geluidhinder in de directe omgeving mogelijk overlast ontstaan door tijdelijke omleidingen voor het verkeer.

 

Voor meer informatie van de werkzaamheden in Almere rondom ons traject kunt u terecht bij de gemeente.