Terugblik webinar A9 Gaasperdammerweg

Niet in het Planetarium in Amsterdam, maar vanuit een tv-studio spraken we over de voortgang van de werkzaamheden aan de Gaasperdammertunnel. 271 mensen keken vanuit huis live naar het webinar. Zij hoorden onder het laatste nieuws over de werkzaamheden aan de Gooiseweg, de openstelling van de vierde tunnelbuis en de bouw van de parkbruggen.

Communicatieadviseur Imce Hofman, omgevingsmanager Marcel Hoogsteder en logistiek coördinator Frank Timmer vertelden in drie kwartier over de laatste ontwikkelingen en namen ook de tijd om vragen te beantwoorden. Er kwamen ruim 100 vragen binnen. Niet alle vragen konden tijdens het webinar worden beantwoord. Heeft u een vraag gesteld die niet beantwoord is, dan ontvangt u een mail met het antwoord.

Gooiseweg

Op dit moment wordt hard gewerkt aan het verkeersplein op het dak van de Gaasperdammertunnel ter hoogte van de S112 Gooiseweg. Die noord-zuidverbinding is nu nog dicht, maar gaat op 23 november open. Dan zijn aansluitingen van en naar de tunnel gereed.

Afsluitingen

Voor de openstelling van de Gaasperdammertunnel moeten we nog een aantal werkzaamheden uitvoeren, waar ook afsluitingen voor nodig zijn. Zo is de Gaasperdammerweg van 20 november tot 23 november in beide richtingen dicht. Een artikel met een overzicht van alle afsluitingen volgt snel.

Vanaf 23 november rijdt alle verkeer door de Gaasperdammertunnel. In deze animatie leggen we de nieuwe situatie uit.

Park op tunneldak

We vertelden ook hoe we het park op het dak aanbrengen. We werken van west naar oost en zijn nu druk bezig met het aanbrengen van grond. Daarna gaan we in totaal zo’n 1.800 bomen planten.

Parkbruggen

Om ervoor te zorgen dat fietsers en voetgangers straks het tunneldak kunnen bereiken zijn er parkbruggen nodig. Marcel laat ons de werkzaamheden aan de parkbruggen zien in een video.

Nog vragen?

In het webinar werden nog meer vragen behandeld. Heb je het webinar gemist, dan kan je het makkelijk terugkijken via deze link. Heb je nog een vraag? Dan kan je die stellen via Facebook, Twitter, via een e-mail naar 08008002@rws.nl of bellen naar 0800-8002.

Op Youtube staat het webinar met automatische ondertiteling. De video is hier te bekijken.