Testen ambulancedoorsteek naar Gaasperdammertunnel

Om snel in de Gaasperdammertunnel te zijn, is er voor ambulances een speciale doorsteek van de Meibergdreef naar de A2 gemaakt. Via deze doorsteek kunnen ambulances straks snel op de hoofdrijbaan van de tunnel komen. Op 5 april testte een ambulance deze doorsteek. Daarvan maakten we een filmpje.

Tijdens het testen keken we of de inrichting van de doorsteek veilig is. We letten op de veiligheid bij het uitvoegen vanaf de Meibergdreef en het invoegen op de A2 richting Amsterdam. Uit de test bleek dat het uit- en invoegen soepel ging, de doorsteek breed genoeg was en de bochten niet te scherp.

Kostbare tijd

In 2020 gaat de Gaasperdammertunnel open voor verkeer. Is er een calamiteit in de buis voor doorgaand verkeer richting Amersfoort/Almere, dan rijden ambulances vanaf het AMC via de doorsteek op de Meibergdreef ter hoogte van het Fletcher hotel naar de hoofdrijbaan van de Gaasperdammertunnel. Zonder de doorsteek, zouden ambulances bij de Burgemeester Stramanweg of bij Abcoude moeten keren om de hoofdrijbaan te kunnen bereiken. Kostbare tijd zou dan verloren gaan aan het omrijden.