Triatleten over parcours rond A6

In het weekend van 9 september vond de ‘Challenge Almere-Amsterdam’ plaats, beter bekend als de triatlon in Almere. Ruim 3300 triatleten stonden er aan de start. Ze zwommen, renden en fietsten door drie gemeenten in de Provincie Flevoland, met als start- en finishplaats Almere Stad. Een deel van het parcours zou zijn afgesloten door de werkzaamheden aan de A6. Medeorganisator van de triatlon, Richard Belderok, zocht samen met aannemerscombinatie Parkway6 naar een oplossing.

Succesvolle samenwerking

De triatleten legden een parcours af van maar liefst 226 kilometer. Om dat te realiseren zit Richard met veel bedrijven en partijen aan tafel, waaronder Parkway6. Het deel van het parcours dat onder de A6 doorgaat, bij het Fongerspad, zou tijdens dat weekend afgesloten zijn door heiwerkzaamheden voor de verbreding van het viaduct over de Kromme Wetering. Ook waren er dat weekend werkzaamheden aan de zuidkant van het Weerwater.

Goede sfeer

Richard licht toe: ‘Parkway6 onderzocht of er in de planning kon worden geschoven. En dat is gelukt. Daarnaast heeft Parkway6 op enkele plekken het wegdek hersteld.’ Richard kijkt terug op een succesvolle triatlon. ‘Sporters brengen altijd een goede sfeer met zich mee. Langs het parcours stonden fans te juichen en werden de triatleten aangemoedigd. De winnaar was dit jaar een Engelsman. Hij bleef binnen de magische grens van acht uur. Slechts 150 mensen ter wereld is dat ooit gelukt,’ aldus Richard.

 

Op de foto: Richard Belderok