Update: afsluiting A1 richting Amersfoort/Almere

Tot maandagochtend 27 maart 05.00 uur is de A1 tussen knooppunt Diemen en Muiderberg afgesloten voor verkeer. Er is een omleidingsroute via de A2 naar Utrecht, de A12 en de A27. Omdat er diverse evenementen waren en veel mensen er op uit gaan als het mooi weer is, was het zaterdag 25 maart erg druk op deze omleidingsroute. De vertraging was op enkele momenten meer dan een uur. Ook voor zondag verwacht Rijkswaterstaat grote drukte.

Veel weggebruikers wilden via de A9 en de N236 via Weesp richting Hilversum rijden. Op deze route was de vertraging langdurig meer dan een uur. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers geen gebruik te maken van deze route, maar van de omleidingsroute via de A2, A12 en A27.

Zondag opnieuw grote drukte verwacht

Voor zondag verwacht Rijkswaterstaat opnieuw grote drukte op de omleidingsroute via de A2, A12 en A27. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers goed voorbereid op weg te gaan en de nieuwsberichten te volgen. Op diverse websites is te zien hoe druk het is op de wegen in Nederland.

Bewonerspas

Op zondag is het ook niet mogelijk – zonder bewonerspas – via Muiden in de richting van Hilversum of Almere te rijden. De A1 vanuit Amersfoort/Almere richting Amsterdam is gewoon open voor het verkeer.

Verbindingsboog A6 naar A1

Zowel in het weekend als na het weekend (tot 3 april 05.00 uur) is de verbindingsboog van de A6 naar de A1 afgesloten. Het advies is via de A27 en de A1 naar Amersfoort/Hilversum te rijden. Het is ook mogelijk om op de A1 de afrit Muiden te nemen, te keren en vandaar via de A1 in de richting Amersfoort te rijden.

N236 niet geschikt als omleidingsroute

Ook in het ‘verkeersluwe’ weekend rijden er meer dan 6000 auto’s per uur over de A1 richting Amersfoort. Als dat verkeer over andere wegen wordt afgewikkeld wordt het daar veel drukker. Provinciale wegen als de N236 zijn daarvoor niet geschikt. Daarom roept Rijkswaterstaat op goed voorbereid op weg te gaan en de omleidingsroute te volgen.