Veel interesse in plannen van verbrede A9 bij Amstelveen

Terwijl in de Schouwburg Amstelveen een voorstelling werd gespeeld door Gerard Cox en Joke Bruijs, werden een verdieping hoger in de foyer de nieuwe plannen getoond van de verbrede A9. De inwoners van Amstelveen kregen aan de hand van impressies, 3D visualisaties, animaties, luchtfoto’s én gesprekken met specialisten inzicht in de nieuwe plannen. Wie bezwaar of een kanttekening wilde maken, kon met behulp van de notulisten van het Centrum van Participatie een zienswijze indienen.

Op de eerste twee inspraakavonden (22 en 24 maart) kwamen 500 belangstellenden af. Het publiek was zeer geïnteresseerd. Vlak voor de start liep de foyer al vol en waren binnen korte tijd alle specialisten in gesprek met de aanwezigen over onder meer de nieuwe plannen, het effect van de nieuwe weg op de luchtkwaliteit en de beoogde maatregelen die worden getroffen tegen geluidoverlast.

 

041

Kees Abrahamse, omgevingsmanager A9 Badhoevedorp – Holendrecht: “De sfeer was heel goed. De meeste bewoners waren onder de indruk van het nieuwe ontwerp van de verdiepte ligging, inclusief overkappingen, en raakten overtuigd door de 3D-visualisaties. Ook de modellen met uitleg over de toekomstige geluidbelasting werden goed ontvangen.”
De gestelde vragen varieerden van heel technisch, bijvoorbeeld over de impact op het Meanderpark, de toekomstige luchtkwaliteit en hoe de geluidsschermen eruit gaan zien, tot vragen over het aflopen van de huur van de voormalige huurwoningen aan de Middeldorpstraat. De ‘crew’, bestaande uit het projectteam A9 Badhoevedorp – Holendrecht, gemeente Amstelveen, ingenieursbureau Witteveen+Bos, architectenbureau wUrck en visual engineers XKP, is in elk geval heel gemotiveerd en kijkt uit naar de volgende informatieavonden.

Heeft u de informatiebijeenkomsten gemist?

  • Op 4 en 11 april a.s. vinden de laatste informatieavonden plaats in de bovenfoyer van de Schouwburg in Amstelveen. U bent welkom tussen 19.00 en 21.30 uur.