Veel liggers op hun plek gehesen

Onderdeel van verbreding van de A9BAHO is het vernieuwen en verbreden van 11 viaducten en bruggen. Afgelopen weken zijn er bij verschillende bruggen en viaducten liggers op hun plek gehesen. Liggers zijn de betonnen balken waar het dek op komt te liggen.

  • Bij de brug over de Amstel zijn 36 liggers ingehesen, per stuk 44 meter lang! In totaal moeten er 156 van deze betonnen balken ingehesen worden.
  • Bij het viaduct over de Burgemeester Boersweg in Amstelveen zijn afgelopen weekend 36 liggers op hun plek gelegd, tussen de 15 en 22 meter lang. Bij dit viaduct liggen alle 108 liggers aan de zuidkant nu op hun plek. Aan de noordkant moeten nog eens 132 liggers ingehesen worden.
  • Bij het viaduct Bleekerskade in het Amsterdamse Bos zijn afgelopen periode de laatste 7 liggers van 14,2 meter lang aan de noordkant ingehesen. Daarmee is de basis van deze uitbreiding aan de noordzijde van de A9BAHO klaar.

Voor het omhoog hijsen van deze gevaartes worden enorme kranen ingezet. Voor de veiligheid van onze medewerkers en het verkeer, moeten onderdoorgangen vaak afgesloten worden tijdens deze werkzaamheden. Bij sommige wegen mag dit alleen in de nacht of het weekend om de doorstroming van het verkeer overdag te waarborgen.