Winnaar prijsvraag fototentoonstelling InZicht bekend

Maar liefst 1156 bezoekers hebben de fototentoonstelling “Auto’s van Toen” bewonderd in Amstelveen InZicht. Een record aantal na de eerste drie succesvolle exposities met historische beelden en foto’s van bouwwerkzaamheden. InZicht bedacht ook een speciale prijs-vraag: de bezoeker die zou raden hoeveel auto’s er op de foto stonden in het bezoekers-centrum kon een mooie prijs winnen.

De inzendingen zijn inmiddels bekeken en de winnaar is bekend! We kunnen Caroline Keulen blij maken met vier kaartjes voor het Louwman Museum waar de oudste privécollectie auto-mobielen ter wereld te bewonderen is. Caroline raadde dat er 283 auto’s op de foto stonden en zat daarmee het dichtst in de buurt van het juiste aantal, namelijk 303 automobielen. Gefeliciteerd!

Klassiekers op de A9 en het Stadshart

Tijdens de tentoonstelling waren foto’s en videobeelden uit het gemeentearchief te zien van oude voertuigen die vroeger bij het Stadshart en op de Rijksweg A9 reden. Denk aan een foto genomen rond 1963, waar auto’s langs de Meanderflats bij het Stadshart reden die toen nog in aanbouw waren.

Bezoek Amstelveen InZicht

In het bezoekerscentrum Amstelveen InZicht kunnen bewoners informatie vinden en vragen stellen over de werkzaamheden aan de A9 en de vernieuwing van het Stadshart. Het bezoe-kerscentrum is geopend op woensdag, donderdag, vrijdag en de eerste zaterdag van de maand, van 12.00 tot 17.00 uur. Het centrum is gevestigd boven de bibliotheek aan Stads-plein 103 (ingang boekhandel Venstra).