Vernieuwde fietstunnel Diemerbos weer open

Na een lange periode van vernieuwings- en verlengingswerkzaamheden is de vernieuwde fietstunnel onder de A9 in het Diemerbos weer opengesteld voor fietsers, wandelaars en ruiters.

De omleidingsroutes zijn weggehaald en er kan weer gebruikgemaakt worden van de paden die het Diemerbos Oost en West met elkaar verbinden.

Brede ingang

De doorgang van de 200 meter lange tunnel heeft een brede ingang en er is gezorgd voor voldoende lichtinval. Dit maakt de situatie overzichtelijk en nodigt uit om de tunnel te gebruiken. Naast het wandel- en fietspad, is in de doorgang ook een passage voor ruiters aangelegd. Door een zogenoemde ecostrook en keienrij werkt de tunnel ook als een ecologische verbinding voor kleine zoogdieren en ringslangen.

 

Tegelijkertijd met deze nieuwe doorgang is ruim 500 meter zuidelijker richting de Stammerdijk, nog een tweede tunnel aangelegd, die in december 2016 al in gebruik is genomen.

Fietsbrug

In de plannen is ook een fietsbrug opgenomen over de Gaasp voor een betere bereikbaarheid van Diemen en Amsterdam Zuidoost. Deze wordt naar verwachting medio 2020 in gebruik genomen.