Verwijderen betonnen liggers viaduct over Beneluxbaan

In opdracht van Rijkswaterstaat werkt aannemer VeenIX aan de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht (A9BAHO). De werkzaamheden aan de A9BAHO maken deel uit van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA). Met deze brief informeren wij u over werkzaamheden in uw directe omgeving.

19 april – 11 mei: werkzaamheden viaduct Beneluxbaan dag en nacht

Van vrijdag 19 april tot en met zaterdag 11 mei werken we dag en nacht aan de noordzijde van het viaduct over de Beneluxbaan.

We verwijderen de liggers (betonnen balken waar het brugdek op ligt) met een hijskraan en slopen steunpunten en overige delen van het viaduct. Werkzaamheden die forse hinder opleveren, zoals het breken van de liggers in kleinere delen om ze af te voeren, doen we zoveel mogelijk overdag om de geluidshinder in de nacht te beperken. Alleen in de nachten van vrijdag 19 op zaterdag 20 april en zaterdag 20 op zondag 21 april doen we dit in de nacht in verband met de beperkte ruimte en veiligheid van onze werknemers. Bewoners die in aanmerking komen, hebben een brief ontvangen over compensatiemaatregelen voor deze twee nachten.

Werkzaamheden in detail

Zie tabel 1 voor een overzicht van de werkzaamheden in detail en bijbehorende hinder.

Omleiding fietsers en voetgangers:

  • Tijdens de afsluitingen van de Beneluxbaan en Ouverture: omleiding via het fiets- en voetpad ten westen van de Keerpuntweg.
  • Tijdens de afsluiting van de Keerpuntweg: omleiding via het fiets- en voetpad tussen de Beneluxbaan en de Ouverture.

Omleiding gemotoriseerd verkeer:

  • Het verkeer op de Beneluxbaan en Keerpuntweg wordt via bebording omgeleid via de Laan van Langerhuize, Burgemeester Boersweg en Oranjebaan en vice versa.

Tram 25:

  • Van vrijdag 19 april 20.00 uur tot en met maandag 22 april 5.00 uur en op zaterdag 11 mei tussen 7.00 uur en 20.00 uur is tram 25 niet in gebruik. Bekijk www.gvb.nl voor het meest actuele overzicht en voor alternatieve routes.

Overige hinder

Naast bovenstaande hinder, kunt u overlast ervaren van het af- en aanrijden van bouwverkeer en de verlichting.

Waarom werken in de nacht en het weekend?

De komende periode voeren we met enige regelmaat werkzaamheden uit in de nacht. Om de veiligheid voor werknemers en het verkeer te waarborgen, moet (een deel van) de onderdoorgang (Beneluxbaan, Ouverture en Keerpuntweg) afgesloten worden. Het afsluiten van een rijstrook en/of rijbaan mag alleen in de nacht of het weekend zodat het verkeer op doordeweekse dagen kan doorstromen.

Meer informatie

  • Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen via vragen@veenix.nl
  • Meer informatie over de werkzaamheden aan de A9BAHO vindt u op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl
  • Via onderstaande QR-code kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van het project
  • Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002
  • Ook bent u van harte welkom in Belevingscentrum Amstelveen InZicht, geopend op woensdag t/m vrijdag en iedere eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Amstelveen InZicht is gevestigd op Stadsplein 103 te Amstelveen, boven de bibliotheek.