Verwijderen wilgentenenschermen Kelbergen

We verwijderen deze week de wilgentenenschermen die tussen het bouwterrein van de Gaasperdammertunnel en woningen van Kelbergen staan. 

Tussen de bouwplaats van de Gaasperdammertunnel en woningen bij Kelbergen heeft Rijkswaterstaat in 2016 wilgentenenschermen geplaatst. Hiermee is een natuurlijke afscheiding tussen de woningen en de bouwplaats gemaakt.

Verwijderen in twee stappen

Nu de bouwwerkzaamheden zo goed als klaar zijn, kan het scherm weer weg. Dat gebeurt in twee delen. In de week van 19 tot en met 23 juli halen we de horizontale takken weg die de schermen vormen. We laten dan een aantal verticale stammen staan. Die zijn in de loop der tijd kleine bomen geworden. Om die te mogen verwijderen hebben we een vergunning aangevraagd. We verwachten dat ze later dit jaar worden weggehaald.

Ter hoogte van de Gooise Kant fase 3B laten we een stukje wilgentenenschutting staan. Deze verkeert nog in goede staat. Het projectteam van de Gooise Kant neemt deze schutting over.

Aanleg park

Op het dak van de tunnel ligt inmiddels grond waarop kruiden zijn ingezaaid. Vanaf december, als het plantseizoen begint, worden er bomen en struiken op geplant en wordt het groen op de A9.