Volgende fase fietstunnels Dunloppad en Paralleldreef

SAAone start met de verdere realisatie van de nieuwe fietstunnels Paralleldreef (verlengde van de Microfoonstraat en de Luidsprekerstraat) en het Dunloppad. Voetgangers en fietsverkeer kunnen straks veilig onder de A6 van en naar Almere Haven en Almere Stad. Welke werkzaamheden zijn er?

Fietstunnel Paralleldreef

Vanaf vrijdag 30 oktober worden er heiwerkzaamheden uitgevoerd. Deze werkzaamheden duren ongeveer 1 week. Aansluitend wordt het beton voor de fietstunnel gestort en vindt de bouw van het noordelijke deel van de fiets-/voetgangerstunnel plaats. Deze nieuwe fietstunnel is naar verwachting in juni 2016 gereed.

Fietstunnel Dunloppad

Vanaf 19 oktober vinden gedurende zo’n 4 weken sloopwerkzaamheden plaats aan de bestaande fietstunnel Dunloppad om plaats te maken voor de bouw van het nieuwe deel van de fietstunnel. Hierna worden vanaf maandag 23 november heiwerkzaamheden uitgevoerd. Deze werkzaamheden duren 2 weken.
De resterende werkzaamheden, zoals de betonstort, vinden aansluitend plaats vanaf begin december. De fietstunnel is naar verwachting juni 2016 gereed.

Afsluiten Paralleldreef tussen Hogering en Havendreef

Verkeer dat nu gebruik maakt van de Paralleldreef om bij de Hogering van of naar de A6 te rijden, kan in de toekomst gebruik maken van de nieuwe rechtstreekse aansluiting Almere Havendreef. Om de bouw van de fietstunnels te bespoedigen wordt de Paralleldreef, iets eerder dan gepland, vanaf 6 november afgesloten. De fietstunnels Dunloppad en Paralleldreef kunnen door de vervroegde afsluiting van de weg naar verwachting twee maanden eerder worden geopend, namelijk begin juni 2016.

Hinder voor omgeving en verkeer

De werkzaamheden worden uitgevoerd op werkdagen tussen 07.00 uur en 19.00 uur, incidenteel en indien nodig op zaterdag. Omwonenden kunnen als gevolg van de werkzaamheden trillings- en/of geluidshinder ondervinden. Tijdens de afsluiting van de Paralleldreef wordt het verkeer omgeleid via de Havendreef en de Hogering. De omleiding wordt ter plaatse door middel van bebording aangegeven.

Alle genoemde data zijn onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden en weersinvloeden.

Lees ook