Almeerders maken zelf deel uit van de omfietsroute Burgerspad

De omfietsroute over het Burgerspad in Almere is verrijkt met augmented reality. Download ‘De beste omweg’-app op je smartphone en zie welke virtuele personages én Almeerders nog meer deel uitmaken van de route.

Mensen langs het fietspad

Met de app beleef je de werkelijkheid om je heen op een andere manier. Door via je smartphone in het rond te kijken tref je personages aan langs het Burgerspad. Klik op de silhouetten om te zien wie er schuil gaat achter de donkere verschijningen. Misschien is het een onbekende, misschien een bekende of misschien ben je het zelf wel!

Fotoshoot met bewoners

Afgelopen zaterdag zijn bewoners van Almere uitgenodigd om zich te laten vereeuwigen als augmented reality verschijning op de route. Vanaf nu is het Burgerspad druk bevolkt met virtuele personages én Almeerders die best even wilden omrijden om de verbeterde omweg met eigen ogen te zien.

Wat is de ‘OM-weg’?

Door de weguitbreiding van de A6 zijn tijdelijk de fietstunnels Dunloppad en het Guillmetpad gelijktijdig afgesloten. Samen met bewoners, leerlingen van het Arte college, gemeente Almere, aannemerscombinatie SAAone en Rijkswaterstaat is gekeken naar wat ‘De beste Omweg van Nederland’ zou kunnen zijn. Van alle opties bleek het Burgerspad de beste in combinatie met het aanbrengen van extra verlichting, snoeien voor een betere sociale veiligheid en strooien bij vorst.

Bekijk ook

Eerder over de OM-weg