Voorbereidingen Gaasperdammertunnel van start

In 2015 starten we met het verbreden van de A9 Gaasperdammerweg en de aanleg van 3 kilometer lange tunnel. Voordat de bouw begint, verleggen we in de omgeving van de nieuwe tunnel eerst alle kabels en leidingen voor water, gas, elektriciteit en telefonie. We proberen de hinder voor de omgeving zo veel mogelijk te beperken.

Wat gaan we doen?

We boren een aantal buizen onder de A9, waarin de kabels en leidingen bij elkaar komen te liggen. Zo hoeven we minder kabels en leidingen te verleggen. Aan de zuidkant van de A9, parallel aan de Loosdrechtdreef en de Langbroekdreef, verleggen we ook warmteleidingen.

Werk bij de Kromwijkdreef

Aan de zuidkant van de A9 bij de Kromwijkdreef verleggen we verschillende leidingen. Met deze werkzaamheden zijn we eind april 2014 gestart. Als eerste pakken we het riool bij de Kromwijkdreef aan. Daarna werken we aan de warmtetransportleidingen en een aantal andere leidingen. De werkzaamheden duren waarschijnlijk tot oktober 2014.

Werk bij de Langbroekdreef

Aan de zuidkant van de A9, tussen de Gooiseweg en de Gaasp, verleggen we warmtetransportleiding. Deze werkzaamheden starten begin mei 2014. De voorbereidende werkzaamheden zijn al in volle gang.

Werk bij Leksmondhof, Leusdenhof en leerdamhof

We leggen een nieuwe leiding. Daarvoor werken we van de Leksmondhof via Leusdenhof naar Leerdamhof. De nieuwe leidingdelen lassen we bij de Langbroekdreef aan elkaar en daar graven we ze ook in. Tenslotte verwijderen we een oude leiding tussen de Langbroekdreef en de A9. Onder de Gooiseweg boren we een tunnel. Dat doen we binnen bouwhekken.

Geluidshinder beperken

De werkzaamheden zorgen voor hinder. We doen ons best om deze hinder zo veel mogelijk te beperken, bijvoorbeeld met geluidsarm materieel, door overdag te werken en bij uitzondering ‘s nachts. Het bouwverkeer beperken we tot 5 ritten per dag. Op sommige plekken gebruiken we pompen om water uit het werkterrein te pompen. Hiervoor gebruiken we een gedempt aggregaat, dat mogelijk enige geluidsoverlast veroorzaakt. Ook de laswerkzaamheden bij de Langbroekdreef zullen voor wat geluidshinder zorgen.

Omleidingen voor verkeer

  • De wegen rond de Kromwijkdreef blijven bereikbaar voor autoverkeer, fietsers en voetgangers. Waar nodig stellen we alternatieve routes in. Deze geven we aan met gele borden. De bushalte ‘Gaasperplas’ wordt tijdelijk verplaatst.
  • Om de leidingen door de Langbroekdreef te kunnen leggen, moeten we een paar wegen afsluiten. De Langbroekdreef in dicht het weekend van 9 tot en met 11 mei en in het weekend van 6 tot en met 8 juni. Het doorgaand verkeer leiden we om. Alle wegen rondom de afzetting blijven via omleidingen bereikbaar voor lokaal verkeer.
  • De openbare parkeerplaatsen in de parkeergarages Leusdenhof en Leksmondhof zullen tijdelijk van locatie wijzigen. En de tijdelijke openbare parkeerplaatsen geven we aan met gele borden en een mededelingenposter bij de parkeerplaats. De privé-parkeerplaatsen in alle garages blijven bereikbaar tijdens de werkzaamheden.
  • Rond het Kelbergenpad in het gebied tussen de Karspeldreef en de Gaasperdammerweg liggen de in- en uitgangen van verschillende boringen. Op dit moment liggen op diverse locaties andere kabels en leidingen in de weg om de boringen uit te voeren. De aannemers verleggen deze leidingen. Deze werkzaamheden starten eind april 2014. De voorbereidingen voor deze werkzaamheden zijn reeds gestart en rond augustus beginnen we met boren.
  • De wijk rond het Kelbergenpad blijft bereikbaar voor autoverkeer, fietsers en voetgangers. Waar nodig stellen we alternatieve routes in. De parkeerhoven en de woningen blijven bereikbaar.

Fietsroutes afgesloten

Vanaf de start van de werkzaamheden is de fietstunnel Kantershof – Gaasperpark (Geerdinkhofpad) afgesloten voor alle verkeer. Voor fietsers en voetgangers is er een omleidingsroute via de Provinciale weg. De extra reistijd per fiets is ongeveer 3 minuten. De omleidingsroute staat aangegeven met gele borden en loopt via Bijlmerweide, Provincialeweg en Gaasperpark. Deze kaart hieronder laat de omleidingsroute zien. Autoverkeer kan altijd de woningen bereiken. Hiervoor zetten we waar nodig alternatieve routes uit.

 

Omleidingsroute fietsers Geerdinkhofpad

Omleidingsroute fietsers Geerdinkhofpad – klik voor een vegroting