Voortgang werkzaamheden verbreding A9 Gaasperdammerweg

Tussen knooppunt Holendrecht en de spoorlijn Amsterdam-Utrecht verbreden Rijkswaterstaat en IXAS zowel aan de noord- als de zuidzijde de A9 Gaasperdammerweg. De komende tijd werken we verder aan de uitbreiding van de verschillende viaducten. Met dit bouwbericht informeren wij u over deze werkzaamheden en de hinder die ze mogelijk met zich kunnen meebrengen.

Bouw werkhulpbrug

Om ons bouwterrein aan de zuidkant van de wisselbaan te kunnen bereiken, bouwt IXAS naast de spoorlijn Amsterdam-Utrecht een hulpbrug over de wisselbaan. Hiervoor trillen we een aantal damwanden in. Op de afbeelding op de achterzijde ziet u de locatie van damwanden.

Damwanden Lemelerbergpad

De afgelopen maanden hebben we nieuwe keringsdamwanden aangebracht langs het Lemelerbergpad. In juli brengen we het laatste stuk damwand aan. Daarna werken we de damwand af met beton.

Opbouwen uitbreiding viaduct Muntbergweg

In mei hebben we het zuidelijke deel van het viaduct over de Muntbergweg 50 centimeter opgetild. Het viaduct rust op een tijdelijke constructie. Nu bouwen we de definitieve ondersteuningen onder het viaduct. Hiervoor brengen we wapening en beton aan bij de landhoofden. Daarnaast slopen we de bestaande kolommen die in het midden van het viaduct staan en bouwen er grotere voor terug. Tijdens het slopen sproeien we continu, zodat stof zich niet verspreidt.

 

We breiden het viaduct aan de noord- en de zuidzijde uit voor extra rijstroken. Daarom brengen we heipalen aan voor de funderingen van de landhoofden. In de tabel ziet u wanneer we de werkzaamheden uitvoeren en de hinder die deze mogelijk met zich mee kan brengen.

 

Bouwbericht – Voortgang werkzaamheden verbreding A9 Gaasperdammerweg (PDF)