Extra hindermaatregel voor omwonenden A9 Gaasperdammerweg

Vanaf maandag 1 augustus tot en met maart 2017 zijn de twee rijstroken van de parallelbaan alleen tijdens de ochtendspits open tussen 05.00 en 10.00 uur. De rest van de dag en in het weekend is de parallelbaan gesloten.

Door deze maatregel kunnen Rijkswaterstaat en bouwcombinatie IXAS meer werkzaamheden overdag in plaats van ‘s nachts uitvoeren. Omwonenden krijgen daardoor minder hinder. De afrit S113 (Weesp) is vanwege de veiligheid ook alleen in de ochtendspits open. Er blijven altijd minimaal twee rijstroken beschikbaar op de A9 richting Schiphol/ Utrecht/ Haarlem. Bij evenementen en calamiteiten is de parallelbaan wel beschikbaar. De op- en afritten S112 (Gooiseweg) en S111 (AMC, Muntbergweg) blijven bereikbaar vanaf de A9.

Werkzaamheden overdag

IXAS werkt 24 uur per dag aan de bouw van de tunnel en de verbreding van de A9 Gaasperdammerweg. Dat blijft ook zo. Een aantal werkzaamheden kan dankzij de afsluiting van de parallelbaan nu overdag worden uitgevoerd. Het gaat dan om werkzaamheden dichtbij de parallelbaan, waar IXAS alleen veilig kan werken als er geen auto’s rijden. Bijvoorbeeld het slijpen van wapening, het maken van bekisting en een flink aantal transporten. De zandtransporten en de leveringen van groot materiaal in de nacht blijven gewoon doorgaan. Transporten van groot materiaal middels zogenaamde speciaaltransporten kunnen overdag niet uitgevoerd worden. Ook het vlinderen van beton en de werkzaamheden die gekoppeld zijn aan weg- en spoorwegafsluitingen, vinden regelmatig ‘s nachts plaats.

 

Lammert Postma, Omgevingsmanager Rijkswaterstaat: “De werkzaamheden aan de A9 Gaasperdammerweg geven veel hinder voor omwonenden. 10.000 palen heien bijvoorbeeld is erg veel. Er zijn door Rijkswaterstaat en bouwcombinatie IXAS al veel maatregelen getroffen om de hinder voor de omwonenden te verminderen. De afsluiting van de parallelbaan is een extra maatregel die we inzetten voor de omwonenden. Dit betekent wel dat de weggebruiker mogelijk extra hinder krijgt.“

Afrit S113 Weesp dicht

Van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 05.00 uur en in het weekend is de afrit S113 (Weesp) voor verkeer op de A9 richting Schiphol/ Utrecht/ Haarlem dicht. Het is vanwege de veiligheid niet mogelijk om de afrit S113 Kromwijkdreef open te houden als de parallelbaan is afgesloten. Verkeer dat normaal de afrit S113 (Weesp) neemt, wordt omgeleid via afrit S112 (Gooiseweg) en de A9 richting Diemen. Daar kunnen zij de afrit S113 nemen.