Weekend 17 – 20 februari: afsluitingen A9 door aansluiten bypass

Om ruimte te maken voor de bouw van de verdiepte ligging in Amstelveen, wordt eerst een bypass (tijdelijke rijstroken aan de zuidzijde van de A9) aangelegd. In het weekend van 17 tot 20 februari wordt de zuidelijke rijbaan van de A9 omgelegd naar de bypass. Hiervoor zijn verschillende afsluitingen van de A9 nodig.

De op- en afritten 5 Amstelveen-Stadshart aan de zuidzijde van de A9 moeten ook aangesloten worden op de bypass, evenals afrit 5 Amstelveen-Stadshart aan de noordkant (komende vanuit de richting Amsterdam/Utrecht). Deze afrit is in de weken voorafgaand verlegd om ruimte te maken voor de bypass. Op maandag 20 februari om 5.00 uur wordt het zuidelijke deel van de bypass in gebruik genomen.

Afsluitingen in weekend 17-20 februari

Hou rekening met de volgende afsluitingen.

Van vrijdag 17 februari 20.00 uur tot en met maandag 20 februari 05.00 uur

De A9 is in één richting dicht: vanaf knooppunt Badhoevedorp tot knooppunt Holendrecht. Het verkeer wordt omgeleid via de A4, A10 en de A2. Het verkeer moet rekening houden met circa 10-30 minuten extra reistijd.

Tijdens dit weekend, zijn op de A9 vanaf knooppunt Holendrecht tot en met afrit 6 Aalsmeer, twee in plaats van drie rijstroken beschikbaar. Het verkeer richting knooppunt Badhoevedorp moet rekening houden met een grotere kans op file en extra reistijd als gevolg daarvan.

Kaartje van de afsluitingen en omleidingen van de A9 van 17 tot 20 februari. Hierboven ook beschreven

van zaterdag 18 februari 20.00 uur tot zondag 19 februari 09.00 uur

De A9 is in beide richtingen dicht. Het verkeer wordt omgeleid via de A2, A10 en de A4 en vice versa en moet rekening houden met circa 10 minuten extra reistijd.

Van zaterdag 18 februari 16.00 uur tot maandag 20 februari 05.00 uur

Afrit 5 Amstelveen-Stadshart, komende vanuit de richting Amsterdam/Utrecht, is dicht. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid via gele bebording.

Klik hier voor een overzicht met omleidingskaarten.

Ask & GO

Tijdens deze afsluiting is de persoonlijke reisadviesdienst Ask&GO actief. Zo ga je goed voorbereid op weg. De operators van Ask&GO zitten dagelijks van 08.00 uur tot 22.00 uur klaar voor het geven van reisadvies. Ga naar askandgo.nl of scan de QR-code en stel je vraag direct via WhatsApp.

 

Geluidhinder

Naast verkeershinder, veroorzaken de werkzaamheden op sommige momenten ook forse geluidhinder voor de directe omgeving. Bewoners zijn hierover per brief geïnformeerd.

Zoveel mogelijk werkzaamheden in een weekendafsluiting

Specifieke werkzaamheden mogen alleen uitgevoerd worden als de snelweg dicht is, in verband met de veiligheid voor het verkeer en werknemers. Het afsluiten van een snelweg mag alleen in de nacht of het weekend om de doorstroming van het verkeer op doordeweekse dagen niet te hinderen. VeenIX voert daarom zoveel mogelijk werkzaamheden uit in deze geplande weekend afsluiting. Naast het aansluiten van de bypass, vinden er daarom over de gehele lengte van de A9, tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht, werkzaamheden plaats.

Om alle werkzaamheden uit te voeren en af te krijgen, zijn er dit weekend meer dan 400 mannen en vrouwen buiten aan de A9 aan het werk. Een spannend weekend met een strakke planning waar Matthijs Streng, uitvoerder bij VeenIX, meer over vertelt.