Weekend van 25 tot 28 mei: A27 in de richting van Almere/Lelystad afgesloten

Van vrijdag 25 mei 20.00 uur tot maandag 28 mei 6.00 uur is de A27 richting Almere/Lelystad afgesloten, vanaf afrit 36 Almere Haven/Zeewolde tot het knooppunt Almere. Verkeer richting Almere wordt omgeleid via de N305 (Waterlandseweg). Verkeer richting Lelystad wordt omgeleid via de N305 richting Zeewolde. De extra reistijd bedraagt circa 10 minuten.

Werkzaamheden knooppunt Almere

Doordat Rijkswaterstaat de A6 verbreedt moet ook het knooppunt Almere aangepast worden. De afgelopen maanden heeft aannemer Parkway6 extra rijstroken rondom het knooppunt aangelegd waaronder een nieuwe verbindingsweg vanaf de A27 naar de A6 richting Lelystad. In het weekend van vrijdag 25 mei wordt deze nieuwe verbindingsweg geasfalteerd en aangesloten op de A27 en A6. De oude verbindingsweg wordt afgesloten en uit gebruik genomen.

 

Nieuwe verkeerssituatie

Na het weekend is de situatie voor automobilisten op de A27 veranderd: verkeer richting Lelystad moet uitvoegen naar de twee rechter rijstroken, in plaats van links aanhouden zoals in de oude situatie. Verkeer vanaf de A27 richting Almere en Amsterdam voegde voorheen rechts uit maar moet nu op de hoofdrijbaan blijven rijden.

 

Weekenden in juni

In de weekenden van 8 tot 11 juni, 22 tot 25 juni en 29 juni tot 2 juli wordt er ook gewerkt aan het knooppunt Almere. Aannemer Parkway6 verlegt dan onder andere de verbindingsweg van de A6 komende uit Almere richting de A27 en neemt de nieuwe parallelrijbaan aan de noordkant van het knooppunt tijdelijk in gebruik. Tijdens deze weekenden wordt het knooppunt gedeeltelijk afgesloten. Meer informatie hierover volgt.

Naar werk: Knooppunt Almere